Musik

Ingrosso: Vi är dagens Beatles

Av: 

Joni Nykänen

MUSIK

Swedish House Mafia vill ­jobba med Paul McCartney

Superstjärna Sebastian Ingrosso och hans kumpaner i Swedish House Mafia var den första DJ-gruppen som lyckats fylla den legendariska arenan Madison Square Garden i New York.
Superstjärna Sebastian Ingrosso och hans kumpaner i Swedish House Mafia var den första DJ-gruppen som lyckats fylla den legendariska arenan Madison Square Garden i New York.

Swedish House Mafia har blivit extremt populära.

Nu jämför gänget sig med bandet som en gång sa att de var populärare än Jesus.

– The Beatles gjorde det som Swedish House Mafia gör i dag, säger Sebastian Ingrosso.

DJ Axwell, DJ Steve Angello och DJ Sebastian Ingrosso utgör Swedish house mafia

Swedish House Mafia-medlemmen Sebastian ­Ingrosso, 29, avslöjar nu vem gänget helst av allt samarbetar med. Han beskriver artisten i fråga som ”den största levande musiklegenden på den här planeten”. Ingrosso syftar på ex-beatlen Paul McCartney.

Ingrosso drar även tydliga paralleller mellan Swedish House Mafia och legendariska The Beatles.

Besökte show

– Jag tycker att The Beatles gjorde något som var melankoliskt till sorgset och lyckligt i kombination. Jag analyserar ofta musik och jag tror det var vad The Beatles gjorde. Och det är vad Swedish House Mafia gör i dag. Det spelar ingen roll att vi gör dans­musik, säger Sebastian Ingrosso i en intervju med tidningen ­Rolling Stone.

I en intervju med Digital Spy berättar Ingrosso att Paul McCartney kom till gängets show på festivalen Coachella i USA och dansade loss för fullt.

– Det skulle vara galet att jobba med honom. Man vet aldrig, men för mig skulle han vara den största personen som vi någonsin kunde jobba med, säger han.

Bekant med dansmusik

Ifall Swedish House Mafia och Paul McCartney har ­något samarbete på gång, ­eller om uttalandet endast är en dröm, är i nuläget oklart. McCartney har dock tidigare gjort dansmusik i projektet The ­Fireman tillsammans med producenten Youth, vilket betyder att genren inte är obekant för honom.

Jämförde sig med Jesus

När John Lennon sa ”vi är populärare än Jesus” 1966, om The Beatles status, uppstod tumult. Det ledde till att Beatles-skivor brändes offentligt och bandet hotades. Inledningsvis var folk i den amerikanska södern rasande, men detta spred sig vidare till Mexiko, Spanien och Sydafrika.

Två presskonferenser fick hållas där Lennon och managern Brian Epstein förklarade att citatet var taget ur sitt sammanhang, samtidigt som de uttryckte sin ånger.

Sålde ut Madison Square Garden

 Swedish House Mafia är en svensk houseproducent- och dj-grupp som består av de svenska medlemmarna Steve Angello, Sebastian Ingrosso och Axwell. Bandet har existerat sedan 2005, och en höjdpunkt i karriären så här långt är att de sålt ut Madison Square ­Garden i New York på bara nio minuter.

Den 24 november uppträder ­Swedish House Mafia på Friends ­Arena i Solna.

ANNONS

Rea upp till 50 % hos Cervera! Passa på att klicka hem dina favoriter här!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert: