Ringo Starr: Jag är siste Beatlen

Publicerad 2011-06-02

Stjärnan ger Paul McCartney en känga inför Europaturnén

DUNSFOLD. Ringo Starr, 70, gör sin första Europaturné på 13 år.

Då passar han på att ge Paul McCartney en känga:

– Jag är den sista kvarvarande Beatlen!

I en hangar intill ett flygfält utanför den lilla byn Dunsfold på engelska landsbygden tar Ringo Starr emot journalister från hela Europa. Hangaren, som

annars fungerar som tv-programmet ”Top Gears” inspelningsstudio är nu

replokal för Ringo Starr and his all starr band.

Inför kamerorna genomför de en sista repetition före turnéstarten och framför bland annat Beatles-hitsen ”Boys” och ”With a Little Help from My Friends”.

Tjuvnyp

Den tionde juni spelar de på Liseberg i Göteborg och publiken kommer få höra Ringo göra ett dussintal låtar.

Övriga bandmedlemmar, med karriärer bakom sig i band som exempelvis Mr Mister, The Romantics och The McCoys, gör två låtar var.

Och här kan inte Ringo Starr låta bli att ge tidigare Beatles-kollegan ett tjuvnyp.

Först genom att konstatera att han är den sista kvarvarande Beatlen, något som blivit ett stående skämt mellan dem båda, men som bottnar i rivaliteten efter splittringen av Beatles. Ringo har tidigare sagt att han tror Paul McCartney gärna önskat att han var den sista kvar.

Sen skickar han en hälsning till McCartney via Nöjesbladet:

”Nobbar inte”

– Jag frågar Paul om han inte vill följa med varje gång jag sätter ihop the All Starr Band. Jag lovar att han skulle få göra två låtar precis som alla andra, men han tycks alltid vara upptagen just då.

Varför tror du att han nobbar dig?

– Han nobbar mig inte, han är bara upptagen. Jag brukade fråga George Harrison om han ville vara med i bandet, men han brukade svara: ”Då måste du ge mig alla pengarna”.

Vattenparty

Ringo skrattar när han säger det.

Håret och skägget är lika mörkt som på 70-talet. Om inte svartare.

Det är svårt att se att han fyller 71 den sjunde juli.

Han driver med sitt eget tidigare vilda festande, fyllt av drog- och spritmissbruk när han kommenterar den kommande födelsedagen i Hamburg.

– Det blir ett bra party. Vatten hela laget runt! skrattar han i flyghangaren.

Slutat svara på fansens brev

Efter att ha medverkat i ett Simpsons-avsnitt där hans karaktär syns flitigt svara på varenda brev som fans skickar till honom deklarerade Ringo Starr tydligt i oktober 2008 att han hade fått nog av brev. Det gäller fortfarande: – Jag skriver inte autografer längre. Det rapporterades på både CNN och BBC. Jag har slutat med det, säger han.

ANNONS