Frida – du är bättre än Ark

MUSIK

”Jag är jätte-jättenöjd”

Foto: kalasbra Frida Sandén slutade åtta med det svenska bidraget ”Nu eller aldrig” vid schlager-EM för juniorer i Rotterdam.

Glöm The Ark.

Sveriges bästa schlagerplacering år 2007 står Frida Sandén, 13, för.

– Det är helt otroligt, säger sångerskan själv.

Foto: Ola Salo och The Ark kom på 18:e plats i schlager-EM.

I går avgjordes Junior Eurovision Song Contest 2007 på plats i Rotterdam i Holland. Och även om svenska Frida Sandén missade prispallen lyckades hon till sin egen förvåning att sluta på en åttonde placering. Hela 10 placeringar bättre än landsmännen i The Ark lyckades med i Eurovision Song Contest.

– Jag är jätte-jättenöjd. Jag hade inga direkta förväntningar. Men det här är bättre än vad jag trodde, säger Frida på telefon efter att tävlingen avgjorts.

Frida tävlade med bidraget ”Nu eller aldrig”, en låttitel som verkligen passar in på 13-åringens karriär inom Junior Eurovision.

Alla festade ihop

– Det är verkligen precis så jag har känt. Det var nu eller aldrig och nu är allting över. Det känns faktiskt jättesorgligt. Men det är ingen idé att vara med igen, säger Frida.

Första placering i tävlingen gick till Alexey Zhigalkovich från Vitryssland. Och sent i går kväll fick den svenska sångerskan chansen att festa med den lyckliga vinnare.

– Vi ska på efterfest nu. Alla länder ska vara med, och alla har verkligen blivit jättenära under den här tiden, säger Frida.