Alla hitsen är inte nog

Foto: OMOTIVERAD 50 Cent verkar ha lämnat personligheten hemma i USA. Mellansnacket är obefintligt och stjärnans vanliga raljerande stil lyser helt med sin frånvaro.
MUSIK

50 Cent

Konsert i Himmelstalundshallen, Norrköping.

Bäst: ”If I can't”. Sämst: Bristen på engagemang.

NORRKÖPING. – Stå inte med armarna i kors! Det här är inte en Kanye West-konsert!

Det är det enda mellansnacket vi får höra, men i gengäld är konserten späckad med hits. På en timme och en kvart lyckas 50 Cent, och G-Unit-polarna Lloyd Banks och Tony Yayo, klämma in över 30 låtar.

Tyvärr låter spelningen som en förmixad cd där allt går i samma tempo. ”Candy shop”, ” P.I.M.P”. ”Magic stick” och ”Outta control” blir liksom enformiga i ett sträck.

Dessutom ger volymen mig tinnituspanik. Det är coolt med bas som får luften att dallra, men inte när det känns som om huvudet ska trilla av.

”How we do” får högst jubel från publikens 3 500 östgötar. Men det är låtarna som sticker ut från Dr Dre-soundet som är skönast, som Games ”Hate it or love it” och ”Ayo Technology”. Och söta ”21 questions”, fast då har Fiddy hunnit bli hes.

Muskelberget i kevlarväst verkar inte helt peppad. Han orkar varken köra call & response, stöta på tjejerna, hylla sina hjältar eller ens dissa något av sina hatobjekt. Trots att man får höra typ alla låtar han någonsin gjort känner man sig snuvad när lamporna tänds.

ARTIKELN HANDLAR OM