Liverecensioner

... men Björk ger oss den kick vi behöver

Björk levererade i den bisarrt blöta festivalkvällen.
Björk levererade i den bisarrt blöta festivalkvällen.

MUSIK

Björk kommer till Roskilde och ... är Björk. Det räcker för att åtminstone för en stund få oss att glömma att vi befinner oss i en sjö.

Eller, vi befinner oss förstås på Dyrskuepladsen framför Roskildefestivalens största scen.

Vatten över anklarna

Men när mörkret faller, regnet har vräkt ner en hel dag och närmare 100?000 par fötter har hjälpts åt att mjuka upp marken är det beyond lerigt.

Vi står i vatten upp över anklarna. Vi har regnställ och gummistövlar allihop, det är en förutsättning för att över huvud taget kunna vistas på området.

Men Björk är som sagt Björk, hon kommer med blåsare som har röda flaggor på huvudet, en trummis som spelar på grytlock och en setlista som precis som senaste albumet ”Volta” presenterar en lite mer tillgänglig artist efter några ibland väl snåriga år.

Imponerande

Inte minst när isländskan plockar fram äldre nummer som ”Joga”, ”Army of me” och ”5 years” – de låter fortfarande imponerande moderna – och släpper fram sin mest dansanta sida tinar hon upp åtskilliga nedkylda själar.

Det är ingen exceptionell Björkspelning, men det är precis den sortens energikick som den här festivalen behöver på sin första, bisarrt blöta kväll.

Tack för det.

Björk

Läs mer

Håkan Steen

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN – Jätterea på supersäljarna inom TV. Spara tusenlappar. Köp här

Komplett.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Musik

/

Liverecensioner

ÄMNEN I ARTIKELN

Liverecensioner