Attackerar sina kamrater i Kiss – med en ny bok

HOLLYWOOD. Medlemmarna i Kiss brukar gräla.

Sångaren och gitarristen Paul Stanleys självbiografi lär inte göra stämningen bättre.

I ”Kiss off” anklagar han två av bandets originalmedlemmar för antisemitism, basisten Gene Simmons för att ta åt sig äran för allt och avslöjar varför Simmons inte var välkommen på hans bröllop.

– Gene använder ordet ”jag” mycket, skriver musikern.

Stanley hoppar på Simmons för att ha övergett Kiss i början av 1980-talet, distraherad av drömmarna att bli skådis, och för att sedan ha tagit åt sig äran för Stanleys jobb.

– Jag såg termen ”marknadsföringsgeni” frekvent användas för att beskriva Simmons och det fick det att vändas i magen på mig, skriver han.

– Varken Gene eller jag hade någon aktiv del i någon viktigt affärsöverenskommelse. Han var inget marknadsföringsgeni. Han tog bara åt sig äran för saker. När

”Har ingen plats på ett bröllop”

Stanley gifte sig 2005 bjöds bandkompisarna Eric Singer och Tommy Thayer in. Simmons, däremot, var inte välkommen.

– Din uppfattning om äktenskap är din egen, skriver Stanley att han sa till Simmons, som fram till sitt eget giftermål 2011 hade sett ner på äktenskap.

– Men när du offentligt förolämpar och gör narr av personer som gifter sig och avfärdar hela idén med äktenskap har du ingen plats på ett bröllop.

”Samlar naziprylar”

Om Simmons får känna på Stanleys irritation är det exmedlemmarna som drabbas av sångarens vrede. Han skriver att Ace Frehley och Peter Criss många gånger var så påverkade av droger att de inte kunde spela. Stanley anklagar också Frehley för att ha gömt droger ”i fickorna på roadis – utan deras vetskap – för att musikern inte skulle hamna i trubbel om de upptäcktes”.

Än mer chockerande är hans anklagelser om antisemitism mot duon. Han konstaterar att Frehley samlat naziprylar och att Criss när de var på en kinesisk restaurang gjorde narr av kyparna. Stanley skriver att Frehley och Criss avskydde honom och Simmons för att de kontrollerade bandets kreativa sida.

– När Ace och Peter mötte mitt och Genes outtröttliga fokus, vår driv och vår ambition kände de sig maktlösa och impotenta. Därför försökte de sabotera för bandet som de tyckte var orättvist manipulerat av oss giriga judar.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN