Musikrecensioner

Svensk klubbmusik för världens arenor

Av: 

Jenny Seth

MUSIK

Betyg: 4 av 5 plus
Swedish House Mafia - Until One

HOUSE De senaste veckorna har musikvideon till Duck Sauces somriga klubblåt ”Barbara Streisand” snurrat flitigt på MTV och bloggar världen över. Bakom aliaset står A-Trak och Armand van Helden och i den kändistäta videon hänger de runt med alla tuffa på New Yorks musik- och klubbscen. Samtidigt har SVT startat en webbserie om stockholmstjejerna Rebecca & Fiona och deras tillvaro som hårt jobbande och hårt festande dj:r och producenter. Dj-livet är hetare än någonsin och att vara en superstar-dj-duo, eller ännu hellre trio, är hetast.

I november släpps dokumentärfilmen ”Take one” om Swedish House Mafia.

Filmaren Christian Larsson har följt Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso under två år och 285 gig i femton länder. Framgångarna har det senaste året exploderat för trion som prytt omslagen till alla stora dj-magasin och intagit Europas topplistor med sommarens stora hit ”One (your name)”. Gänget har, som senaste singeln ”Miami 2 Ibiza” skvallrar om, gjort sig kända för liveshower i världens alla klubbmetropoler och filmtrailern ger en glimt av skrikande folkmassor och rykande pyroteknik.

Det är mycket samlingskänsla över debutalbumet ”Until one”, som också är soundtrack till dvd:n. Här blandas nya låtar med äldre solomaterial från de tre producenterna och en hel del remixer och edits från de senaste åren.

Plattan är en komprimerad partykväll och uppbyggd som ett kort, tight dj-set med hög igenkänningsfaktor.

Dansremixer på Empire Of The Sun, MGMT och Miike Snow blandas med helt egna produktioner och andras hitlåtar. Gammalt och nytt flätas i flera lager till en samplingstät väv och man räds inte publikfriande klassiker som The Sources ”You got the love”, ”Show me love” med Robin S och Daft Punks ”One more time”.

De är verkligen inte dansmusikens mest nyskapande pionjärer. Men med uppenbar kärlek till disco, fransk filterhouse, 80-talsmelodier och skamlöst festande, gör Swedish House Mafia mäktig klubbmusik inte bara åt Stureplan utan för världens största arenor.

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Så tog maffian över världen

ÄMNEN I ARTIKELN

Musikrecensioner

Swedish House Mafia

Eric Prydz