Sebbe Staxx

Raptalangen blir uppläxad av Sebbe Staxx i ”Nästa nivå”

Av: 

Frasse Levinsson

MUSIK

Sebbe Staxx: "Tough love. Han är orten, jag är orten".

I dag är det premiär för den nya säsongen av ”Nästa Nivå”.

I första avsnittet är Sebbe Staxx riktigt hård mot talangen Willow.

– Tough love. Han är orten, jag är orten. Det är allt vi kan och allt vi vet, säger Sebbe Staxx.

I årets säsong tar Silvana Imam, Sebbe Staxx, Adam Tensta, Ison & Fille och Gnucci med talangerna Willow, Namaste, LASH och Rob Bourne till Red Bull Studios i Paris för att spela in musik.

Först ut är Willow, 19, från Linköping och det blir allvar direkt. Det första han får göra är att sjunga in en text han skrivit dagen innan på ett beat han fått samma dag. Hans mentor Sebbe Staxx avbryter honom direkt och läxar upp honom.

”Tough love”

Nöjesbladet har pratat med Sebbe Staxx inför premiären.

Du är ganska hård mot Willow?

– Tough love. Han är orten, jag är orten. Det är allt vi kan och allt vi vet, säger Sebbe Staxx.

Ni verkar ju ha liknande bakgrunder. Identifierar du dig med honom?

– Ja. Att ha en talang man själv tror på och att ha ett mål dit man vill komma trots att kanske inte alla runt en fattar ens dröm. Det känner jag igen mig i, säger Sebbe Staxx.

”Kvinnofientlig och homofobisk rapkultur”

Längre fram i serien kommer tittarna få träffa systrarna Sabina, 26, och Anfa Lashari, 18, som rappar i duon LASH. De coachas av Silvana Imam. I serien kritiserar Silvana rapkulturen för att vara kvinnofientlig och homofobisk och säger att det är bra att hon och LASH är med för att de representerar något annat.

Vill du utveckla de tankarna?

– Det är talangen jag lägger fokus på. Jag tror vi måste fokusera mer på individen och vad den har att säga och vad den kan bidra med till vår kultur med sin historia. Representation för representationens skull är helt irrelevant om inte talang finns, säger Silvana Imam.

Premiär i dag

”Nästa Nivå” går att se på Aftonbladet Boom från och med i dag. Ison Glasgow, som coachar Rob Bourne ihop med sin parhäst Fille tycker att man ska bänka sig.

– Man ska titta på för att man får se hur unga artister kämpa sig fram till sina drömmar. Varje artist är unik och står ut på sitt sett och man får ta del av framtida legender vid en tidig start, säger Ison. 

ANNONS

Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Få insyn i datan som bankerna bedömer dig med. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sebbe Staxx

Nästa nivå