Ryan Adams till Way Out West

Artisten klar för spelning i Slottskogen i sommar

1 av 2
MUSIK

Ryan Adams är klar för Way Out West.

Artisten spelar på musikfestivalen i Göteborg i sommar.

”Att Ryan Adams har fått någon slags kreativ höjdpunkt råder det inga tvivel om”, skriver festivalarrangören i ett pressmeddelande.

I sommar gästar Ryan Adams musikfestivalen Way Out West i Slottsskogen i Göteborg. Festivalarrangören Luger avslöjar nyheten på samma dag som Ryan Adams släpper sitt nya album ”Prisoner”.

”Att Ryan Adams har nått någon slags kreativ höjdpunkt råder det inga tvivel om, och det faktum att vi kommer att få ta del av dessa små mästerverk till låtar på Way Out West i sommar gör inte saken sämre”, skriver Luger i ett pressmeddelande.

Har spelat live i Sverige flera gånger förr

Ryan Adams slog igen med alt-countrybandet Whiskeytown på 1990-talet. I september 2001 solodebuterade han med kritikerhyllade albumet ”Heartbreaker”.

Ryan Adams har spelat live flera gånger förr i Sverige. Han har även gästat tv-programmet ”Skavlan” 2011, där han berättade om de livsstilsförändringar han var tvungen att genomföra efter att ha drabbats av Ménières sjukdom.

Sedan starten har Adams haft fem släpp som nått topp 10 på albumlistan i Sverige, och det självbetitlade albumet Ryan Adams från 2014 genererade två Grammynomineringar.

Way out West pågår mellan 10–12 augusti i Slottskogen i Göteborg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ryan Adams

Göteborg