Sweden Rock

Lucifer är fullfjädrade rockstjärnor

Av: 

Sofia Bergström

MUSIK

SWEDEN ROCK Heta rockakten Lucifer serverar en himmelsk rockmässa i gassande sol.

Betyg: 4 av 5 plus
Lucifer
Plats: Sweden Stage. Publik: Det är fullknökat framför scenen och på närliggande grässluttning. Längd: En timme. Bäst: ”Purple pyramid” och det förlängda outrot på ”Reaper on your heels”. Sämst: Bandets egna material är så pass starkt att de skulle klara sig alldeles utmärkt utan Motörhead-covern ”Bomber”.

NORJE. Lucifers senaste skiva ”Lucifer II” kvalade in på en aktningsvärd femte plats på min lista över 2018 års bästa album.

Under bandets debutspelning på Sweden Rock påminns jag gång på gång om vad som fick mig att falla pladask för deras 70-talsosande rock.

Rock som ju har hela paketet: gudabenådade riff, stark taktkänsla, fängslande låtstrukturer, passion, klass och stil.

Men framför allt – Johanna Platow Andersson (före detta Sadonis).

Den Berlin-bördiga sångerskan sjunger för det mesta som en soulskolad gudinna. Inte minst under den drömska balladen ”Dreamer”, stonerstänkta ”Eyes in the sky” och doom-dängan ”Faux pharaoh”.

På Sweden Stages solkyssta scen ser hon dessutom ut som en uppenbarelse, iförd en vit fransdräkt som är som hämtad ur Abbas 70-talsgarderob.

Nicke Andersson (The Hellacopter, Imperial State Electric med flera) tar också tillfället i akt att visa att han är som allra bäst bakom trumsetet. Efter den intensiva upptrappningen i ”Reaper on your heels” önskar jag innerligt att det hade funnits en repeat-funktion.

Lucifer blir därför ett rykande hett inslag i torsdagens banduppställning.

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

LÄS VIDARE

Hårdrockarens guide till festival- och konsertsommaren 2022

ÄMNEN I ARTIKELN

Sweden Rock

Rock

Nicke Andersson

Norje

Sölvesborg

Hårdrock

Liverecensioner