Veckans singlar: från fantastiskt till förfärligt

avNatasha Azarmi

SINGLAR Lykke Li och Ariana Grande släpper efterlängtat material, Kapten Röd får lyssnaren att dra efter andan och vad Liam Payne håller på med är fullkomligt oklart.Lykke Li
Hard rain
Deep end
LL Recordings/RCA Records
POP Det har varit en lång och ivrig väntan sedan Lykke Li släppte "I never learn", sitt intima göra-slut-album, för fyra år sedan. Väntan är äntligen över med två nya låtar från hennes kommande album som inviger sommaren senare i år.

"Hard rain" är en avskalad, rofylld ballad där hon landar någonstans mellan James Blake och Drake.

Men det är på "Deep end" som hon verkligen briljerar. Här jobbar hon tillsammans med Jeff Bhasker, Malay och T-Minus som tillsammans har namn som Frank Ocean, Zayn och Kendrick Lamar på cv:t.

Över ett trapbeat försöker hon släppa taget om giftig kärlek: "Bae, you burned me/Your kiss is salty chlorine". Aldrig tidigare har Lykke Lis material präglats av lika starka r'n'b-influenser. Det är en glädjande överraskning.

Få behärskar sexigt och sorgset som Lykke Li. Det är en förtjusande kombination vi lär höra mer av när hon släpper "So sad so sexy" 8 juni.Kapten Röd
Ögon rinner ner
Same Plate Music
REGGAE På sin Facebook-sida beskriver Kapten Röd det här som låten han var tvungen att skriva. Och det blir snabbt tydligt att "Ögon rinner ner" är något av det viktigaste han har gjort.

Det börjar med raden "Vila i frid mina vänner som förlorat sig i flaskan". Kapten Röd fortsätter att sjunga om de som dragit livets nitlott. Han sjunger om vännen som gick bort i överdos strax innan han skulle få barn, om vännen som blivit fri men som inte har någonting kvar.

Lika hjärtskärande är historien om "pojken i skolkorridoren som inte vill gå hem för där sitter pappa med nålen". Det är nödvändigt att ta flera djupa andetag när låten tagit slut.

Kapten Röd har gjort en oerhört vacker och ärlig påminnelse om att vara tacksam för livet innan det är för sent.Ariana Grande
No tears left to cry
Republic Records/Universal
POP "No tears left to cry" är det första egna materialet Ariana Grande släpper efter terrorattacken i Manchester där unga fans föll offer när de gick från sångerskans konsert. När låttiteln spreds på sociala medier tidigare i veckan väntade många på en tårdrypande ballad om det fruktansvärda dådet.

Men ironiskt nog är det här en av årets mest bekymmerslösa anthems. Här sjunger Grande om att leva livet till fullo när tårarna tagit slut. Det är euforiskt, storslaget och proppat med 80-talssyntar.

Den Max Martin-producerade singeln är en given hitlåt. Men den sätter också spärrar för den förtvivlan som vilar bakom Grandes magnifika röst.Liam Payne, J Balvin
Familiar
Hampton Records/Universal
POP Välkommen in till Liam Paynes tidsmaskin. Sedan den före detta One Direction-medlemmen började göra musik under eget namn verkar hans främsta inspiration varit one-hit wonders från år 2000. Och på något makabert vis lyckas han göra det ännu mer omodernt än låtarna som gjordes då.

Debutsingeln "Strip that down" lät som om Shaggy vaknat upp ur en 17 år lång koma och bestämt sig för att göra en uppföljare till "It wasn't me". På "Familiar" hoppar Payne på "Despacito"-tåget och blandar in spanskan. Men låt er inte luras, det här låter snarare som en avdankad Marc Anthony-singel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Liam Payne

Lykke Li

Musik