Apple

Elliphants plan: Vill använda det som mitt vapen

Av: 

Rebecka Ljung

MUSIK

Hyllade svenska artisten redo för världen

Festivalaktuella Elliphant var lite frustrerad i karriären.

Då hörde ett jätteföretag av sig, för att pumpa ut hennes musik och ansikte över världen.

– Eftersom stormen kring mig har lagt sig, är det här perfekt.

– På Twitter går det bananas! Det är ganska mycket negativt också. Folk ba: ”Vad fan är det här? Hon är inte skitsnygg, inte svinbra på att rappa, hon är 30 bast …”. Det är jobbigt med människor som jag, som inte är tillgjorda. Men det är viktigt att vara ett störigt moment – citrondroppen i grädden.

”Har större planer”

Ellinor Olovsdotter, alias Elliphant, får blandad respons på sin nya, stora reklamfilm för Apple. Men oavsett folks åsikter, väger samarbetets fördelar tyngst.

– Jag gjorde det för att komma nära riktigt coola, kreativa människor. Självklart har jag fått pengar, men inte så jag kan köpa ett hus eller nåt. Jag vill att det här ska bli mycket mer än några poplåtar. Jag har större planer för framtiden och vill kunna använda Elliphant som mitt vapen.

Hon vill jobba för djur, natur och miljö. Det blir lätt svårkombinerat med mode- och sportjättarna, så Elliphant har tackat nej till alla tidigare förslag.

Problem att nå ut

I Apple-videon skapar hon en ny mix av låten ”All or nothing” på en surfplatta, och nu hoppas hon att folk ska kunna hitta all hennes musik.

– Jag har haft problem med att få ut musiken. För jag har haft olika signingar i olika länder, så en del musik har bara släppts i Sverige, en del inte i Sverige … Det har varit ganska frustrerande. Eftersom stormen kring mig hade lagt sig, är det här perfekt.

”Jag har inga stylister”

På fredagskvällen gör Elliphant sitt första Stockholmsgig på länge, på festivalen Sónar. Hon utlovar en överraskning och hoppas på bra ljud.

– Jag har inga stylister, sminköser eller dansare i min budget, för jag har lagt allt krut på att ljudet ska vara så bra det bara går. Det kommer bli drag – riktigt svettiga 45 minuter. Jag är taggad!

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp smidigt startkit här

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Apple

”Elliphant” Ellinor Olovsdotter