’Räkna med att se mig – på museum’

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

Katy Perry om känslostormarna kring skilsmässan, sin ångest över tristessen – och vad hon gör lediga dagar

Känslostormarna under förra världsturnén slutade i skilsmässa.

Men nu är Katy Perry på väg till Stockholm - och äntligen lycklig igen.

- Jag är mycket mer klarsynt och medveten nu. Jag har upplevt mycket lycka på den här turnén, säger hon i Nöjesbladets världs­exklusiva intervju.

Den uppslitande skilsmässan från Russell Brand, 39, är egentligen förbjudet område och folket kring superstjärnan Katy Perry, 30, har varit noggranna med att påpeka att intervjun ska fokusera på turnén, musiken och karriären.

Men när Perry själv har gjort bakom kulisserna-filmen ”Katy Perry: Part of me” om förra världsturnén, och där brutit ihop inför kamerorna är det svårt att bortse från ämnet.

Och när Aftonbladet som enda tidning och tv-team träffar henne i Barcelona inför Europapremiären av ”The prismatic world tour”- turnén så öppnar hon upp om glädjen på nya turnén, ångesten över händelselösa dagar och även känslostormarna kring skilsmässan.

– Jag är mycket mer klarsynt och medveten nu på den här turnén. Förra gången gick jag igenom mycket personliga grejer och det gör jag inte nu, så jag är inte lika lättpåverkad. Jag har fått möjlighet att upp­leva mycket lycka på den här turnén, säger hon.

Gillar att cykla

Katy Perry träffar Nöjesbladet i en svit på 23:e våningen på femstjärniga Hotel Arts i Barcelona.

Hon har redan gjort över 100 spelningar av turnén, främst i USA och Kanada men även i Storbritannien, Australien och Nya Zeeland. Konserterna har blivit hennes nio till fem-jobb.

– Ja, eller snarare mitt nio till 23-jobb för när jag har föreställning så förbereder jag hela dagen.

Och fria dagar vill hon inte slösa bort på hotellrum.

– När jag har en dag ledigt så försöker jag vara ute och röra på mig och vara kulturell. Så i dag som är lite grann en ledig dag så kom jag i väg till Pablo Picasso-museet. Jag älskar att bara insupa en stads kulturliv. Jag menar, om du går på ett museum när jag är i stan så kan du räkna med att få syn på mig.

Men i glädjen och entusiasmen över att uppleva ny kultur finns också känslan av en underliggande ångest över att ha tråkigt och göra ingenting.

– Det är lite speciellt när jag ligger ute på vägarna för mina dagar är så händelserika. Stora. Viktiga, när jag gör de här showerna. Så när jag åker hem och har en ledig dag så gör jag ingenting alls. Kanske bara går på bio. Då känns det som att jag inte har åstadkommit något.

Orden kommer snabb.

- Ibland känner jag att varje dag borde vara mycket större och händelserikare. Men jag behöver nog lära mig att slappna av och bara vila när jag är hemma.

Men om du har en vanlig lite tråkig dag, hur …

– Det är väldigt svårt att ha en vanlig tråkig dag. Enda gången som jag stannar inomhus är om jag är sjuk. Annars kommer du att hitta mig på en cykel susande runt i stan.

Vill uppleva spelstäderna

Och just nu är det alltså europeiska cykelvägar som gäller för Katy Perry. De närmaste dagarna i Amsterdam, Hamburg och Berlin. Sedan väntar Riga, Helsingfors, Oslo och så till sist Stockholm den 22 mars i Globen.

Och hon kommer gärna till varje stad någon dag i förväg.

– Det enda jag kan göra är att köra hundra procent. Jag kan inte åstadkomma fler procent än så i varje show. Men jag brukar känna att om jag får möjlighet att uppleva en stad som jag spelar i så förstår jag kulturen och människorna bättre och kan prata direkt till dem, säger hon.

Se HELA intervjun med Katy Perry i klippet högst upp i artikeln! Fräcka flirten med Skarsgård Domen om schlagerartisterna Hälsningen till svenska fansen

Köp biljetter till Katy Perry här!

Publicerad: