Hassle: Fansen slickade på mig

MUSIK

Erik vände katastrof till succé och hysteri

Foto: Det har börjat lossna för stjärnskottet Erik Hassle från Katrineholm.

Rock’n’roll-livet.

Under en spelning

i Borlänge fick stjärnskottet Erik Hassle äntligen smaka på det. Eller var det tvärtom?

– Fansen slickade på mig, berättar han.

I kväll får svältfödda beundrare en ny chans.

Det började inte så bra.

Efter en vår fylld av hiten ”Hurtful”, kritikerberöm och med etiketten ”vårt nya stjärnskott” klistrad i pannan var det i juni dags för Erik Hassle att begå Sverigepremiär med sin sommarturné. Förväntningarna på 21-åringen från Katrineholm med guldkontrakt i England och USA var höga.

”Alla, inklusive Erik Hassle själv, verkar vilja att den korta konserten ska ta slut så fort som möjligt. Och vem kan klandra dem?”, skrev Nöjesbladets recensent Markus Larsson efter spelningen på festivalen Where the action is.

– Det låter jättetöntigt att komma med bortförklaringar. Men vi var väl inte helt nöjda med den spelningen heller. Vårt mixerbord gick sönder så vi kunde inte ha in-ear som vi brukar ha så vi körde utan scenljud. Men det gick ju att genomföra, säger han ödmjukt.

Men efter den katastrofala början har det ordnat upp sig.

”Har varit magiskt”

– Det har börjat komma väldigt mycket folk på spelningarna. Och jag har fått jättebra respons. Det är väldigt många som kan mina låtar trots att jag inte har släppt plattan. Så det har varit ganska magiskt.

Men att rockstjärne-

drömmen verkligen gått i uppfyllelse förstod Erik först efter framträdandet på Peace&Love-festivalen i Borlänge för ett par veckor sedan.

”Fick hjärnsläpp”

– Vi var i trans för att det var så mycket folk. Vi hann inte köra vårt extranummer så jag gick ut för att förklara. Men det var ingen som lyssnade på vad jag sa. De bara skrek. Då fick jag ett hjärnsläpp och tänkte att jag hoppar ner och hälsar, som en kompensation. Det var ju livsfarligt. Fansen slet, drog och slickade på mig.

Säkerhetspersonalen fick rycka in.

– Jag var tvungen att få eskort därifrån och springa bort.

Känns det som om du kan leva upp till att vara årets stjärnskott nu då?

– Jag kommer att kämpa för att det ska bli verklighet. Och den här sommaren har börjat väldigt bra.

Erik Hassle spelar på Hultsfredsfestivalen i kväll.