Mike Mangini tar över efter Portnoy

avHenrik Ståhl

MUSIK

Dream Theater är åter fulltaligt efter trum- legendarens avhopp

ERSÄTTER MIKE PORTNOY Mike Mangini är Dream Theaters nya trummis.

Från en Mike till en annan.

Efter åtta långa månader står det nu klart att avhoppade trumlegendaren Portnoy ersätts av Mangini.

– Han är en av de mest virtuosa musiker jag någonsin spelat med, säger Dream Theaters sångare James LaBrie.

Efter att sju i det absoluta toppskiktet av trumeliten – däribland den svenske bubblaren Peter Wildoer – fått chansen under en tre dagar lång audition står det nu klart att Mike Mangini blir Dream Theaters nye trummis.

”Ett kraftpaket”

– Att vår livslånga bandkollega och vän (Mike Portnoy, reds. anm) hoppade av var ett chockartad och hjärtskärande slag. Men när vi spelade med det kraftpaket till trummis som Mike Mangini är, så insåg vi att vi hittat den positiva delen av det som har varit den mest utmanande tiden i vår karriär, säger bandets gitarrist John Petrucci enligt Contactmusic.

Sångaren James LaBrie fyller i:

Ansluter sig i studion

– Jag har haft privilegiet att jobba med Mike på tre av mina soloalbum, så jag visste att han skulle vara en stark utmanare. Han är utan tvekan en av de mest intelligenta, intuitiva och virtuosa musiker jag någonsin spelat med.

Mike Mangini har tidigare spelat i bandet Annihilator och Extreme, samt för solomusikerna James LaBrie och Steve Vai.

Han har redan anslutit sig till Dream Theater i studion för arbetet med bandets elfte album.

Hyllas av svenske konkurrenten

Svenske Peter Wildoer är inte besviken över att ha missat chansen att ersätta Portnoy – utan hyllar i stället sin konkurrent.

– Jag vill ta tillfället i akt och gratulera Mangini. Han är en fantastisk trummis och personlighet och mer än väl värd att få spela med Dream Theater. Hans audition var fantastisk tycker jag och hans stil passar bra. Ser grymt mycket fram emot att höra deras nya platta! För min egen del är jag bara så otroligt nöjd att ha fått vara med om allt detta, säger han till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hårdrock