Musik

Kung Björn

MUSIK

Skifs slår rekord med 111 veckor på Svensktoppen

satsar på att ligga kvar I går satte Björn Skifs rekord när hans låt "Håll mitt hjärta" spelats i hela 111 veckor på Svensktoppen. Skifs siktar på att behålla sin plats på Svensktoppen minst en vecka till. OBS! Bilden är ett montage.
satsar på att ligga kvar I går satte Björn Skifs rekord när hans låt "Håll mitt hjärta" spelats i hela 111 veckor på Svensktoppen. Skifs siktar på att behålla sin plats på Svensktoppen minst en vecka till. OBS! Bilden är ett montage.

Björn Skifs är historisk.

I går satte hans låt ”Håll mitt hjärta” nytt Svensktoppsrekord.

– Det var jäkligt häftigt att det gick, säger han.

111 veckor.

Det firades med tårtkalas i programmet och Björn var självklart där.

– Svensktoppen ska var kaffe och tårta. Det ska inte vara champagne eller tequila­shots eller något sådant, säger han när Aftonbladet träffar honom senare under dagen.

Det tidigare rekordet har ansetts närmast oslagbart. Det sattes under åren 1997-99 av Peter Jöback och hans låt ”Guldet blev till sand”. Radiolyssnare kunde höra hur Peter gratulerade Björn och hur Peter skämtsamt påpekade: ”jag kommer tillbaka”.

”Lät inte besviken”

– Jag pratade som hastigast med Peter Jöback som inte lät alltför besviken ändå. Men det är klart, han måste väl hålla färgen i radio, säger Björn och skrattar.

Björn värderar rekordet högt. Detta trots att han har gigantiska framgångar att jämföra med.

– Jag har ju aldrig tänkt på mig själv som någon Svensktoppsartist. Innan har jag legat på andra listor, inte Svensktoppen.

Med ”Hooked on a feeling” var han exempelvis förste svensk att ligga etta på den amerikanska Billboardlistan 1974.

Värt mycket

– Det här är inte en listmerit för mig på samma sätt som till exempel ”Hooked on a feeling” var. Den här är på ett annat sätt eftersom folk använder den i flera olika sammanhang. Det är begravningar, vigslar och allting. Detta värderar jag högre, säger han men tillägger:

– Även om jag har förstått efter drygt 30 år att folk även tagit till sig ”Hooked on a feeling”, men det är ju mer en partylåt. Samma sak gäller för ”Michelangelo”. Vi har nog vuxit upp både skivpubliken och jag.

En vecka till

Satsar du på 200 veckor nu?

– Ja du, nu är jag glad för varje vecka som den klarar. Jag siktar på en vecka till i alla fall.

I kväll uppträder Björn Skifs och bland andra Peter Jöback på Sverigegalan vid Sjöhistoriska museet i Stockholm.

Pontus Hammarlund

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd – handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Musik