En Guru att lita på

Publicerad:
Uppdaterad:
Veteranen Guru slår fortfarande ner de flesta av kollegerna i skorna. På lördag spelar han på Münchenbryggeriet i Stockholm.
Foto: KRISTER HANSSON
Veteranen Guru slår fortfarande ner de flesta av kollegerna i skorna. På lördag spelar han på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Guru

Plats: KB, Malmö. Publik: 250-300. Längd: Drygt 90 minuter. Bäst: "Full clip". Sämst: Gurus röst låter lite förkyld. Fråga: Tar han med sig DJ Premier vid nästa Sverige-besök?

MALMÖ. Förra gången Gang Starrs MC besökte Sverige gjorde han inget större intryck.

Med sitt Jazzmatazz-koncept genomförde Guru en smågubbig och seg spelning på Cirkus i Stockholm.

Men när han nu återvänder är det med ett nytt projekt i ryggen.

Nyligen släppte Guru under namnet Baldhead Slick plattan "Baldhead Slick & Da Click" på det lilla bolaget Ill Kid Records - ett album som han finansierat och producerat själv.

Den grundläggande tanken är att lyfta fram nya talanger och den goda nyheten är att det verkar ha gett honom en nytändning.

På scen är soundet hårt, avskalat och komprimerat och tillsammans med DJ Big Deal och Krumbsnatcha glider Guru fram mellan gammalt och nytt med en imponerande elegans och en hetta som växer sig starkare ju längre konserten varar.

Trion blandar upp färska spår som "Back 2 back" med kalla Gang Starr-klassiker som "Full clip" och "Just to get a rep".

Och trots att rösten är lite hes bevisar veteranen att han fortfarande har ett flow som bankar ner de flesta av konkurrenterna långt ner i skoskaften.

Markus Larsson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN