Ny storlåt – då lägger EMD ner

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

Mattias satsar på familjen, Danny på schlagern och Erik får pengaproblem

1 av 4 | Foto: Peter van den Berg
TAR PAUS Erik Segerstedt, Danny Saucedo, och Mattias Andreasson släppte skivan ”Rewind” i fredags och spelade in ledmotivet till nya Narnia-filmen i London nyligen. Men under våren lägger de ner bandet.

LONDON. Nytt album och ledmotivet till en av julens stora Hollywood-filmer.

Men nu tar EMD paus.

Dannys solosatsning och Mattias nyfödda dotter stoppar bandet från att spela – och ställer till ekonomiska problem för Erik.

– Det får blir en del konferencierjobb och sånt, man måste ju dra in lite kosing, säger han.

Nöjesbladet får som enda tidning vara med när Erik Segerstedt, Mattias Andréasson och Danny Saucedo spelar in musikvideon till ”There’s a place for us” i en filmstudio i London. Låten är ledmotiv till nya Narnia-filmen ”Kung Caspian och skeppet Gryningen” och EMD får spela in den för den nordiska marknaden. Parallellt spelas samma video in med en artist från Australien.

Under två dagar ska fem olika artister spela in videon för olika delar av världen.

– Det är så här det känns när man är stor på riktigt tror jag. Det är ju 20th Century Fox som spelar in, säger Danny med ett stort leende.

Ny marknad

Han har precis kommit klafsande med genomblöta fötter. Han tar av sig sina kängor och vrider ur strumporna. Alla tre har tvingats ställa sig i en vattenfylld pool under inspelningarna.

Men ingen klagar på riktigt.

– En sån här grej boostar en som fan, att de valde att fråga oss. Låten släpps ju i Norge och Danmark också, där har vi inte spelat någonting, säger

Erik som allra helst skulle ha gjort låten för hela världen.

– Man vill ju se hur stor man kan bli, säger han.

Samtidigt har EMD bestämt sig för att ta paus under våren. Den tredje december släppte bandet albumet ”Rewind” med akustiska 90-talscovers förutom Narnia-singeln.

Men nu blir det stopp.

Danny satsar på solokarriären igen i Melodifestivalen och Mattias har nyligen fått en dotter.

Oroad över pappan

– Det är skönt att vara lite ledig, jag ska åka skidor. Men det blir en del konferencierjobb och sånt, man måste ju dra in lite kosing också, säger Erik.

Det är han som är mest oroad över hur det ska bli för Mattias som nybliven pappa i bandet.

”Samma snubbe”

– När vi åker på turné blir det en tuff tid för honom och hans tjej. Vi kommer ju att vara i väg, det går ju inte att lösa. Om jag hade unge skulle jag tycka att det var väldigt jobbigt, säger Erik medan Mattias står i vattnet och spelar in närbilder.

– Äsch, jag är samma snubbe som förut och sover bra på nätterna. Och vi är ju inte som stora amerikanska band som är borta i flera månader. Vi har som längst varit borta två tre dagar, kontrar Mattias efter att också han vridit vattnet ur sina strumpor.

Och EMD säger sig inte vara oroliga för att splittras trots att Danny satsar på solokarriären.

– Det som gynnar mig gynnar gruppen och tvärtom. Efter Melodifestivalen ska vi ut på turné med EMD, säger Danny.

Publicerad: