Vi hjälper

Malena Ernman uppträder gratis: ”Måste agera nu”

Av: 

Frasse Levinsson

MUSIK

Biljettintäkterna går till flyktingar

Malerna Ernman blixtarrangerar konsert till förmån för flyktingar.

Pengarna går oavkortat till Rädda barnens katastroffond.

– Man måste agera nu. Hjälp behövs ju. Det vet ju alla, säger Malena Ernman.

Den 25 september håller Malena Ernman, 44, konsert i Stockholms konserthus för att samla in pengar till barn som flytt från krig. Konserten bokades samma dag som hon fick idén.

– Jag ringde Stefan Forsberg (chef på Konserthuset, reds.anm) och 10 minuter senare satt jag på kontoret. Det bestämdes på en dag. Man är van vid att man träffas om tre veckor och sätter ett datum och så kanske det blir någon gång nästa år. Nu är det ”Ja, vi gör det om en vecka för det är nu det behövs”, säger Malena Ernman.

"Man måste agera nu"

Med sig på scen har hon Mats Bergström på gitarr, Niklas Medin på piano och Fredrik Jonsson på bas. Tillsammans ska de bjuda på opera, klassiskt, jazz, visa och pop.

Varför arrangerar ni den här konserten?

– Man måste ju agera nu. Hjälp behövs ju. Det vet ju alla vad som är viktigast de här dagarna. Det är ju hjälp. Att alla hjälper till. Det finns en enorm anda i Sverige just nu. Vi vill hjälpa. Det är nu folk verkligen är på tå och vill agera och det måste man utnyttja, säger hon.

Hur kan man hjälpa till, mer än att gå på konserten?

– Alla gör ju så väldigt mycket redan. Det är fantastiskt. Kan man göra någonting så ska man göra någonting. Att hjälpa i det lilla blir hjälp i det stora om alla hjälps åt, säger hon.

Men vad kan man göra då?

– Kolla vad man kan skänka. Det behöver inte vara så att man måste skicka in pengar. Man kan ta sig till ställen, samla in madrasser, kolla på Facebook var man kan lämna saker. Det finns enormt mycket man kan göra, säger Malena Ernman.

Här kan man köpa biljetter!

ANNONS

Missa inte - sista helgen med superrea hos Cellbes! Just nu med - 30% på reapriset. Röda priser gäller!

Extern länk från Cellbes SE

Handla nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Vi hjälper

Malena Ernman

Konserthuset