Erik Grönwalls nya singel – en fyra år gammal låt

avLotta Glimstedt

MUSIK

Magnus Bäcklund: Jag tyckte att det lät väldigt bekant

Erik Grönwalls första singel har lanserats som nyskriven, men är i själva verket en cover på Magnus Bäcklunds fyra år gamla låt "Crash and burn".

– Det här är en katastrof, säger Magnus Bäcklund.

Foto: Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON, JERKER IVARSSON
Erik Grönwall och Magnus Bäcklund.

Erik Grönwalls lansering efter "Idol"-äventyret har fått en skakig start. Första singeln "Crash and burn" lanseras som nyskriven, men är i själva verket en cover .

Låten gavs ut som redan 2006 av Magnus Bäcklund på hans soloplatta "Never say never". Magnus Bäcklund blev väldigt förvånad när han hörde låten på radio i helgen.

– Jag tyckte att det lät väldigt bekant. Och sedan visade det sig att det faktiskt var en cover på min låt. Jag fattar ingenting. Jag tycker att det känns jättemärkligt, säger han.

”Borde ha koll”

Framför allt tycker han att det är konstigt att ingen har hört av sig till honom.

– Min låt släpptes på Warner, det var en stor release på den. Erik och hans management borde ha koll på att det inte är så smart att spela in låten som förstasingel eftersom jag redan har gjort den.

Men Bäcklund hyser inget agg mot Erik Grönwall.

– Det måste kännas fruktansvärt surt och hur snopet som helst om Erik trodde att det här var en ny låt. Det är en katastrof. Jag skulle inte vilja börja min karriär på det sättet. Då vill man ju ha nya låtar snarare än gammal skåpmat, säger Magnus Bäcklund.

Nöjesbladet har sökt Erik Grönwall under dagen.