Panetoz vill utmana Ylvis på dansbattle

MUSIK

Gruppen skänker en dans till norrmännen

1 av 4 | Foto: Pa Modou Badjie (längst fram i mitten) är sångare i svenska bandet Panetoz. Här på ”Allsång på Skansen”-scenen.

Panetoz är tillbaka – med en låt om Norge.

Till låten hör en helt ny dans, skapad för norrmännen.

– Dansen är skräddarsydd och klar. De måste bara hoppa in och äga den, säger Pa Modou Badjie.

Hej, Panetoz-sångaren Pa Modou Badjie! Varför har ni gjort en låt om Norge?

– I Sverige vet alla vad små grodorna är, i Finland vet alla vad tango är, men ingen av oss kunde komma på en norsk dans. Så vi sa: 'Hur dansar de i Norge?' Sen skapade vi en dans. Jag hoppas att norrmännen ringer och vill ha oss där på sin nationaldag. Dansen är skräddarsydd och klar. De måste bara hoppa in och äga den.

Norska Ylvis dunderhit ”The fox” (What does the fox say?) har också en egen dans. Hotar Panetoz kanske deras revir lite?

– Nej, jag tror att de skulle vilja bjuda in oss på en fest, bara. De verkar vara sköna grabbar som vill samma sak som vi. Eller så kan vi dansbattla – Sverige mot Norge. Ylvis versus Panetoz på dansgolvet. Det vore roligt! Jag vet vilka som kommer vinna …

”Norge” är ännu en låt om dansglädje. Hur tänker ni kring variation?

– Vi försöker alltid sprida en positiv energi och göra feelgood music. Hittills har ingen sagt: 'Nu har vi blivit för glada, Panetoz, sluta med er musik', så här kommer en till låt med den känslan.

Hur ser responsen ut?

– Vi var i Iran för två veckor sen och körde låten, och det gick skitbra! Folk som inte ens förstod svenska kunde dansa med. Så språket är ingen barriär.

Vilka brukar dansa bäst – svenskar eller norrmän?

– Det avgörs i sommar. Vi har flera gig inbokade i Sverige och hoppas att vi får spelningar i Norge. Det vore fantastiskt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Panetoz

Norge