Tommy Nilsson byter namn till Black

”Det är ett state of mind. Lite tuffare. Lite mörkare. Lite hårdare”

Först var han Tommy Nilsson.

Efter fiaskot i Melodifestivalen blev han känd som Tommy Nollsson.

Nu byter den folkkäre sångaren namn.

Till Black – eller?

Tommy Nilsson slår in på en mörkare väg. För att markera sin nya inriktning byter han namn till Black. Första singeln "Shoot the devil" släpps inom kort och under våren kommer det nya albumet.

– Ja det är sant. Jag ska fortsätta prata om det här i eftermiddag, säger Tommy Nilsson när TT Spektra ringer för att kolla om det något oväntade namnbytet stämmer.

Tommy Nilsson började sin karriär som sångare i hårdrocksbanden Horizont och Easy Action. Efter det har han gjort sig känd för hitlåtar som "Dina färger var blå" och "Öppna din dörr".

"Det är ett state of mind"

"Det har varit otaliga ballader genom åren. Jag är ballad-Tommy med hela svenska folket. Ända sedan Easy Action har jag längtat tillbaka till att göra lite tuffare grejer. När jag nu släpper mitt nya mörka album vill jag markera det med ett nytt namn. Därför döper jag om mig till Black. Black är mer än ett namn. Det är ett state of mind. Lite tuffare. Lite mörkare. Lite hårdare", säger Tommy Nilsson i ett pressmeddelande.

Någon timme efter att nyheten kom ut twittrade Nilsson:

– Har ni vart med om den fantastiska känslan att bara släppa taget.

Men frågan är om inte Tommy Nilsson bluffar hela svenska folket.

Själv är han hårdhjärtad AIK:are och just nu pågår kampanjen "Paint it black" för att locka folk till premiären på Friends Arena mot Syrianska.

Under måndagseftermiddagen spekulerades det frisk i sociala medier och i mediebranschpress om att namnbytet skulle vara en pr-kupp, en del av fotbollslaget AIK:s försök att locka åskådare till premiärmatchen på Friends Arena.

Lägger upp ny låt

Supportrarna uppmuntras att klä sig i svart, vilket skulle vara ett tecken på att Black bara var en bluff. Tommy Nilsson själv spädde på ryktet efter att ha twittrat ut ”Det gnager i min själ”. AIK kallas i folkmun för Gnaget.

”AIK finns i mitt hjärta men det har naturligtvis inget med mitt namnbyte att göra”, skrev emellertid Tommy Nilsson på sitt Twitterkonto vid 14-tiden på måndagen.

Tommy Nilssons manager Bengt-Robert ”Kotte” Ohlsson dementerar ryktena om en pr-kupp, med hänvisning till att han själv bor i Göteborg och är IFK:are, samt att hans söner spelar i klubben. Därför skulle han aldrig gå med på att stödja AIK.

– Vi har jobbat ihop i 20 år. Skulle det vara en grej med Gnaget hade jag aldrig låtit honom göra det, säger han.

Tommy Nilsson avböjde fortsatt under eftermiddagen att kommentera namnbytet. I stället twittrade han:

– Detta är en minst sagt intressant dag. Tänkte försöka att lägga upp en ny låt kl 09.00 i morgon. För den som vill höra.

Nöjesbladet har sökt Tommy Nilsson.

Här är pressmeddelandet

Tommy Nilsson byter namn till Black

Under våren kommer Tommy Nilsson släppa ett nytt mörkare album. För att markera den nya musikaliska riktningen byter han namn till Black. Första singeln ”Shoot the Devil” släpps inom kort.

Tommy Nilsson inledde sin karriär i hårdrocksbandet Easy Action under mitten av 80-talet. När bandet splittrades valde han att satsa på en solokarriär och fick sitt stora genombrott med ”Allt som jag känner”. Därefter följde en rad ballader som toppade de svenska skivlistorna så som ”En dag”, ”Dina färger var blå” och ”öppna din dörr”.

På senare tid har Tommy Nilsson känt att han vill hitta tillbaka till där han började sin karriär. När han under våren släpper ett nytt album blir det under det nya namnet Black.

”Det har blivit otaliga ballader genom åren. Jag är ballad-Tommy med hela svenska folket. Ända sedan Easy Action har jag längtat tillbaka till att göra lite tuffare grejer. När jag nu släpper mitt nya mörka album vill jag även markera det med ett nytt namn. Därför döper jag nu om mig till Black. Black är mer än ett namn. Det är ett state of mind. Lite tuffare. Lite mörkare. Lite hårdare.”

Inom kort släpps den första singeln ”Shoot the devil” på blacktheartist.se. Albumet är planerat att lanseras senare under våren 2013.

Publisert: