Personlig Kikki Danielsson bjuder på känsla och humor

Publicerad 2018-03-15

Kikki Danielsson låter som bäst på de vackra balladerna.

KONSERT När Kikki Danielsson drar igång sin turné blir det country, dansband och många skämt.

Men starkast av allt är personligheten.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
Kikki Danielsson
Plats: Konserthuset, Göteborg. Publik: cirka 200. Längd: 90 minuter. Bäst: ”Someone to drive me home”, ”Jag trodde änglarna fanns” och de roliga mellansnacken. Sämst: ”Bra vibrationer” lyfter inte riktigt som den bör.


GÖTEBORG. 2015 hände något i Kikki Danielssons musikaliska värld. Country-personan ”A painted lady” kom till.

Albumtrilogin med samma namn rymmer hennes mest personliga låtar hittills. Det är dagboksanteckningar om tidningsrubriker, näthat och fördomar. Och inte minst om enorm hjärtesorg.

I intervjuer har Danielsson sagt att hon under skapandeprocessen rotat djupare i sina tankar och drömmar än någonsin förr.

På turnépremiären i Göteborg är det lika varmt och personligt som på skiva. Den lilla salen är ett perfekt komplement till hennes blottande musik.

Artisten sjunger och pratar från hjärtat och skämtar som om vi har känt varandra i åratal. Hon berättar att hon själv bott på Engelbrektsgatan ett stenkast bort, att hon föredrar kranvatten och att hon är singel. Hon vill göra det tydligt tidigt under kvällen, säger hon.

Danielssons humor är påtaglig och väcker alltid många skratt. Det är som att sitta i hennes vardagsrum när hon delar med sig av historier från förr, berättelser från Nashville och en och annan visdom: ”Man ska aldrig springa efter killar eller bussar. Det kommer alltid nya.”

”Här lyser hon som starkast”

Det är grejen med Kikki Danielsson och hennes band. Givmilt har de gått ut på scenen med målet att bjuda på sig själva. Och den roliga jargongen, inte minst mellan huvudpersonen och Sulo Karlsson, sprider sig ut till publiken.

Där vissa glömmer hjärtat i jakten på perfektion är känslan viktigast för Kikki Danielsson. Det är uppfriskande och berömvärt.

Det är under balladerna som hon hamnar helt rätt. På vackra ”Someone to drive me home” låter hon urstark. Rösten sviker aldrig.

Likaså på sin viktiga tolkning av Uno Svenningssons ”Under ytan”. En låt som Danielsson och Karlsson gjort om på engelska. Hon backas tryggt upp av sitt band när hon sjunger för världens barn.

Och under ”Jag trodde änglarna fanns” får hon publiken att sjunga med henne i en välljudande allsång.

Här lyser både Kikki Danielsson och hennes personlighet som starkast.


LÄS FLER KONSERTRECENSIONER HÄR!

ANNONS