Publicerad:
Uppdaterad:

Molly Sandén är gjord för det hudlöst intima

Av: Natasha Azarmi

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Adrian Pehrson/ROCKFOTO BILDBYRÅ AB

KONSERT Det är ingen lätt uppgift att hålla igång en avskalad konsert.

Men med hjälp av en stark dramaturgi klarar Molly Sandén jobbet utan problem.


Molly Sandén
Plats: Cirkus, Stockholm. Publik: 1550 (utsålt). Längd: 90 minuter. Bäst: ”Sand”. Sämst: Emellanåt blir det aningen monotont.


Det var här hon bestämde sig för att bli artist, berättar Molly Sandén från scenen, när hon som sexåring satt på andra raden och såg Kristina från Duvemåla.

Spola fram 21 år och Sandén har tokhyllats för albumet ”Det bästa kanske inte hänt än”, om den sista tiden av ett förhållande: ”Sa till bilden på kylen, ”Varför kan jag inte känna det som vi kände då?'”, sjunger hon i ”Va det då?”.

Det ligger något läskigt krävande i att berätta så detaljerat om ett uppbrott. Molly Sandén är däremot inte rädd för att ta det ett steg längre och framför låtarna i helt avskalade versioner på Cirkus scen.

Och det passar henne alldeles utmärkt. Den unika hudlösheten i Sandéns artisteri griper ännu hårdare i ett intimt format. I kväll lovar hon att sjunga sitt bästa och pressar alltid rösten till det yttersta, utan att någonsin låta krystad. Fint uppbackad av sina musiker på cello, trummor och piano sjunger hon med lika mycket känsla från början till slut.

Men den här typen av konserter kan vara svåra att bära och i stunder känns det hela visserligen monotont, som att tempot står still lite för länge.

Höjdpunkterna är dock stora nog för att kompensera. I kväll får Sandén sällskap av Miriam Bryant. De två artisterna kramar om varandra och gör ”Blåmärkshårt (mi amor)”, Bryants kanske mest personliga låt hittills, till en fin duett. ”Störst av allt”-ledmotivet ”Rosa himmel” får i sin tur publiken att hålla andan.

Men det är något alldeles särskilt när huvudpersonen plötsligt sitter på balkongen med ett piano och sjunger ”Sand”. Rösten så genomträngande stark att den sprider sig till varje hörn och vrå.

Molly Sandén möts av stående ovationer och ser tårögd ut.
– Mitt sexåriga jag hade aldrig trott det här, säger hon.


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik

Publicerad:
Publicerad: