James Hetfield: ”Jag mår okej”

avRikard Ljungqvist, Victor Johansson

Metallica ställde in konserten – James Hetfield behandlad akut med dropp på sjukhus

Foto: per-olof sännås
Här kommer Hetfield ut från sjukhuset i natt. Metallica-sångaren drabbades av svår magsjuka. ”Om det beror på matförgiftning eller vinterkräksjuka vet man inte”, säger Tor Nielsen på Live Nation.

Matt, sliten och uttorkad fördes Metallicas James Hetfield i går kväll akut till sjukhus.

19.45 fick fansen beskedet – Metallica ställer in konserten.

– Han mår fortfarande inte bra, säger Live Nations Tor Nielsen på söndagsnatten.

Foto: Foto: ANDREAS BARDELL
Här får fansen det tunga beskedet av Metallica: ”James är på väg till sjukhus”.

Sjukdomen kom plötsligt.

När Nöjesbladet träffade James Hetfield klockan tre natten mot söndag mådde han utmärkt.

– Vi är väldigt nöjda med kvällens spelning, sa en då välmående Hetfield.

Under söndagen förändrades hans hälsa snabbt och klockan halv sju på kvällen tvingades sångaren akut iväg till Karolinska sjukhuset i Stockholm där läkarna satte in dropp.

– Han har varit magsjuk och mått illa. Om det beror på matförgiftning eller vinterkräksjuka vet man inte. Men vad som händer när man är illamående är att man blir uttorkad och det var det som James behandlades för på sjukhuset. Han mådde dåligt och var matt och trött, säger Tor Nielsen, promotor på konsertarrangören Live Nation.

När togs beslutet att ställa in konserten?

– När hans läkare sa att det inte finns någon chans att han kan uppträda i kväll. Strax efter klockan sju på kvällen kontaktade deras turnéledare oss och meddelande att han är så pass matt att han inte kan genomföra konserten. Han var sliten och kördes med en van till sjukhuset.

”Väldigt tuff dag”

Kvart i åtta fick fansen beskedet då Metallica-medlemmarna Lars Ulrich, Kirk Hammett och Robert Trujillo klev upp på Globens scen.

– Tyvärr måste jag meddela er att James har haft en väldigt tuff dag och att han är på väg till sjukhus just nu. Vi tror att han måste stanna på sjukhuset för undersökning. Han kan ha drabbats av något allvarligt så vi hoppas naturligtvis att han känner sig bättre väldigt snart, sa Lars Ulrich från scenen.

– Tro mig, ni inte vill höra någon av oss tre sjunga. Och självklart vill vi inte vara här som Metallica utan vår bror och styrka James. Han hälsar. Men han kan inte spela från sjukhussängen, fortsatte Ulrich.

Hälsningen till fansen

Klockan 22.30 eskorterades James Hetfield, 45, ut från sjukhuset. Innan han klev in i bandets svarta van kom hälsningen – han mår bättre.

– I’m okey, säger James Hetfield med ett leende till Nöjesbladet.

Men helt återställd var han inte.

– James känner sig bättre, men han mår fortfarande inte bra, säger Tor Nielsen.

Metallica lämnade i natt Sverige och flög hem till USA.

TV Se luften gå ur Globen:

Klicka på spela-knappen för att se klippet.