”Det kan bli fler låtar”

MUSIK

Roxette är tillbaka efter åtta år – nu kan duon göra nya hits ihop

1 av 2 | Foto: Foto: PETER WIXTRÖM
Per Gessle och Marie Fredriksson i Roxette ska göra flera Europaspelningar i höst. Popikonerna gör comeback med konserter i Tyskland, Belgien och Holland.

I går blev det klart – Roxette återförenas för en rad spelningar i Europa efter åtta års paus.

Nu kan det också snart komma fler hits från de svenska popikonerna.

– Jag tror inte att det blir en ny skiva, men det kan bli fler låtar, säger managern Marie Dimberg.

Det är i samband med konsertarrangemanget ”Night of the proms” i höst som Roxette gör comeback med en rad spelningar i Tyskland, Belgien och Holland.

Redan 2002 var Roxette klara för festivalen men Marie Fredriksson fick ställa in efter att ha drabbats av en hjärntumör. Sedan dess har ”Night of the proms” varit på Roxette en rad gånger om comeback men det har inte varit möjligt förrän nu, enligt Marie Dimberg.

Kan stå på scen i kväll

Gessle är just nu ute på en soloturné i Europa med sin engelska skiva och spelar i kväll i Amsterdam. Där kommer även Marie att vara, och kanske gästspela på scenen.

– Ja, det finns en möjlighet att hon kommer att vara med redan där, säger Marie Dimberg.

Inga Roxette-spelningar i Sverige finns dock planerade. Inga planer på en ny skiva avslöjas heller.

– Det är inget som är planerat, nu gör de det här, säger Dimberg.

Är det ett nej till en ny skiva?

– Jag tror inte att det blir en ny skiva, men det kan bli fler låtar. Men just nu är bara det här bestämt sen får vi se. Det här kommer ta hela hösten för Roxette.

Hoppas på inspelningar

Och Per Gessle verkar definitivt sugen på att göra nya Roxette-låtar. Det avslöjade han för brittiska BBC i mitten av april:

– Jag skulle älska att göra mer Roxette och jag skulle älska att göra nya inspelningar, för att hon (Marie) är en fantastisk person och sångerska, men jag vill inte pressa henne. Det är upp till henne. Om hon ringer mig och vill köra så vill jag.

Nöjesbladet har förgäves sökt Per Gessle och Marie Fredriksson för en kommentar.