Olle Jönsson vårdas akut på sjukhus

1 av 2 | Foto: Olle Jönsson ligger på sjukhus.
MUSIK

Olle Jönsson sökte vård för sitt röstproblem när läkarna upptäckte att hans blodsockervärde hade skjutit i höjden.

Nu vårdas Lasse Stefanz-sångaren akut på sjukhus.

– I nuläget vet vi inte vad det beror på men det är klart att det inte är bra, säger Mats Nilsson, bokningsansvarig.

På torsdagen skulle Lasse Stefanz ha spelat på E Street i Sundsvall men tvingas ställa in konserten med kort varsel.

Orsaken är att frontmannen Olle Jönsson, 57, vårdas på sjukhus i Kristianstad.

I måndags deltog Olle Jönsson i inspelningarna av SVT:s ”Så ska det låta”. Enligt bandets bokningsansvarige, Mats Nilsson, gick inspelningarna bra.

Men sedan ska Olle Jönsson ha känt av stora problem med sin röst.

– Han hade en kraftig stämbandsinfektion och åkte in till akuten i morse. Läkarna upptäckte att hans blodsockervärde låg alldeles för högt och beslöt att han ska ligga kvar över natten åtminstone, säger han.

”Klart att det inte är bra”

Mats Nilsson var i kontakt med Olle Jönsson tidigare under onsdagen. Enligt honom har Olle Jönsson ingen historik av diabetes.

– I nuläget vet vi inte vad det är. Men det är klart att det inte är bra när blodsockervärdet är för högt. Vi får helt enkelt hoppas på att få mer information och att Olle blir bättre, säger Nilsson.

Samtidigt visste inte de övriga bandmedlemmarna om vad som hade hänt. Gitarristen Christer Ericsson trodde att den inställda konserten enbart berodde på Olle Jönssons röstproblem.

– Jag har inte hört något om att han ska ligga kvar. Jag har bara fått ett sms där han skrev att han fått antibiotika på grund av stämbanden. Olle har varit hes och rosslig i två, tre månader men nu är rösten som bortblåst, säger han.

Ställer sällan in

Efter förra årets turbulenta höst – när Olle Jönsson meddelade att han lämnade bandet men sedan ångrade sig – har bandet släppt en ny skiva och turnerat flitigt under året. Enligt Christer Ericsson är det ytterst ovanligt att bandet ställer in.

– Det här är åttonde gången på 45 år. Det känns trist som fan. Men Olle är ändå frontman och att åka dit med vikarie gör vi bara inte. Det är så många som vill se och prata med just honom, säger Christer Ericsson.

Anna Söderström är restaurangchef på E Street i Sundsvall.

– Vi fick besked om det här i morse. Det är jättesorgligt att det blev så här. Det har varit höstens stora happening för oss. Men är någon så sjuk att inte kunna spela finns det inte mycket att göra, säger hon.

Sundsvallsbandet Black Jack kommer att uppträda i stället för Lasse Stefanz på E Street.

Enligt överläkaren Stefan Branth, som inte är inblandad i vården av Olle Jönsson, blir höga blodsockervärden allt vanligare.

– Dålig kost, lite motion och stress är de vanligaste riktfaktorerna. Generellt kan man säga att om värdena är så pass höga att en person tvingas läggas in är det väldigt sannolikt att det handlar om en diagnos för typ 2-diabetes, säger han.