Lasse Sigfridsson vann dansbandskriget

1 av 3 | Foto: Lasse Sigfridsson.
MUSIK

Lasse Sigfridsson vann dansbandskriget över bandet Lasse Stefanz bolag.

Den före detta medlemmen får nu rätt till 170 000 kronor.

– Det känns fantastiskt bra att rättvisan segrade, säger han.

Tvisten mellan den forne basisten Lasse Sigfridsson och dansbandet Lasse Stefanz bolag LS musik holding AB har pågått länge.

Striden grundar sig i en bolagsstämma år 2013 där Sigfridsson påstod sig ha rätt till 170 000 kronor i aktieutdelning och 100 000 kronor i royalties. De kvarvarande medlemmarna Olle Jönsson och Christer Eriksson hävdade dock att förutsättningarna ändrats och att aktieutdelningen blivit lägre.

Nu dömer Kristianstads tingsrätt till Sigfridssons fördel och ger honom rätt till de 170 000 kronorna. Detta skriver Expressen.

– Det känns fantastiskt bra att rättvisan segrade tycker jag. Det höll inte att gå runt aktiebolagslagen. Jag är jättenöjd med det utfall som blev, säger Sigfridsson.

Beslutet innebär också att bolaget ska betala för basistens rättegångskostnader. En summa på 350 000 kronor.

”Rätten på min sida”

Rättsprocessen har krävt mycket tid och energi. Men kort efter att domen avkunnats fick Lasse Sigfridsson beskedet av sin advokat.

– Jag har hela tiden känt att jag haft rätten på min sida. Annars hade jag aldrig gått in i det här, säger Sigfridsson.

Sedan länge är kontakten mellan honom och hans gamla bandkollegor bruten.

– Jag har inga bekymmer med det. Inte när det blivit som det blivit. Det var väldigt onödigt att det skulle gå så långt som till en rättsak. Men de ville inte betala så jag var tvungen att stämma dem, säger han.

Inga kommentarer

Även en rättegång gällande Lasse Sigfridssons krav på uteblivna royalties kommer att hållas inom en snar framtid. Om domen från Kristianstads tingsrätt tas upp i en högre instans är ännu oklart.

När Nöjesbladet når Olle Jönsson har han inget att tillägga.

– Jag vill inte kommentera förrän vi har pratat med våra advokater.

Har ni planer på att överklaga?

– Jag säger ingenting, säger Olle Jönsson.

Dansbandet Lasse Stefanz bildades 1967 av Olle Jönsson, Lasse Sigfridsson och Hasse Sigfridsson. Sedan dess har de haft en lång karriär och mottagit flera musikpriser.

ARTIKELN HANDLAR OM