Vill bara ut på scen

MUSIK

Självsäker Trent Reznor och NIN intar Hovet i kväll

1 av 2 | Foto: Tror på sin musik ”Inget matchar känslan när man hör introt starta”, säger Reznor.

I kväll intar Nine Inch Nails Stockholm – igen.

Sedan deras slutsålda konsert på Annexet i våras har sångaren Trent Reznor, 42, suttit inlåst i studion och arbetat med nya skivan.

Nu är han ivrig att åter stå på scenen.

–?Det finns ingenting som matchar känslan när man hör introt starta. Jag vill bara ut på scenen och blåsa skallen av folk, säger han.

”Vi är mer cyniska”

Vad skiljer höstkonserten i Sverige från den i våras?

–?Vi är äldre nu, och ännu mer cyniska haha. Nej, men nu är produktionen mer sammansvetsad och har mer fokus på nya albumet.

Hur är det att turnera?

–?En tre-veckors-turné vore perfekt, efter tre månader är det ganska långtråkigt. Att komma till Sverige känns dock som en lättnad efter alla Tysklandsspelningar. Skandinavien är det enda som lever upp till mina förväntningar av Europa.

Nykter i sex år

Du är mer produktiv nu än någonsin, varför?

– Jag har varit nykter i sex år nu, det har betytt otroligt mycket. Jag har fått igen självförtroendet när det gäller musik.

Ångrar du ditt yrkesval ibland?

–?Nej, jag tycker om den jag är i?dag. Det är ju ett resultat av vad jag har gått igenom. Självklart kan jag räkna upp 100-tals saker som jag önskar ogjorda.

Som vad?

–?Att jag inte hade ödslat så mycket tid på skit.

Hur länge kommer du att fortsätta?

–?Så länge jag känner att jag har mer att ge. Om jag vill kan jag sluta i?dag och leva gott på de pengar jag tjänat, men jag älskar fortfarande det jag gör.

Vad vill du mer uppnå?

–?Det finns vissa saker jag inte har uppfyllt än i mitt liv, som att gifta mig och skaffa barn, men det passar inte i mitt liv nu.

Ylva Niklasson