Petters nya superkropp

MUSIK

Rapstjärnans nya livsstil: Stenhård träning och nej till sprit

Här visar Petter sina nya muskler.

Men han vill inte bli jämförd med tvättbrädan 50 Cent.

– Han ser osmaklig ut. Det syns att han har ätit något vätskebildande, säger Petter till tidningen Café.

Glaset innehåller Ramlösa. Han har slutat dricka alkohol. Ber om kokt potatis i stället för stekt. Tränar fyra gånger i veckan.

Petter har träffat Fredrik Strage från tidningen Café och på bilderna visar han upp sin vältränade kropp.

Åker skidor

– Jag presterar tusen gånger bättre sedan jag började träna riktigt, säger han.

Att frun Michaela Fröstad Askergren är extremskidåkare hjälper motivationen. Hon har fått Petter förälskad i skidåkning. Det är nu en passion nästan likvärdig den för musiken.

– Skidåkning är ett rent fysiskt behov för mig. Jag åkte varje dag från december till april förra året. Varje dag! Att komma hit var som en väckelse efter alla de förlorade åren då jag bara hängde på rökiga klubbar, säger Petter till Café.

Nytt liv – i Åre

”Hit”, det är Åre. Familjen delar sin tid mellan skidorten och Stockholm. Flytten väckte reaktioner hos kritiker som menade att Petter bara rappar om sin omgivning.

– När jag flyttade hit sa en del: ”Jaha, och vad ska han rappa nu då? Lavinfaror och arga liftgubbar?” Men jag skriver musik på ett annat sätt i dag.

En annan skrivstil och ett annat liv. Även om Petter är Stockholmspatriot så älskar han sitt liv i Jämtland.

– Åre är en skyddad värld. Det enda kriminella som hänt sedan jag flyttade var när några norrmän försökte göra en smash and grab på skiduthyrningen.

Carina Bergfeldt