Keith Richards tillstånd kritiskt

MUSIK

Läkarna fruktade för hans liv

Keith Richards tillstånd efter gårdagens operation var mycket värre än vad som först medgavs, enligt New Zealand Herald.

Läkarna fick i måndags tömma blod ur hans hjärna sedan rockstjärnan klagat på huvudvärk.

Rolling Stones beslutade samtidigt att skjuta på sin Europapremiär av världsturnén.

Foto: AP
Keith Richards Opererad igen.

Enligt Keith Richards talesperson mådde han bra efter operationen men New Zealand Herald avslöjar att hans tillstånd var mycket mer kritiskt än vad som först sades.

Det var den 27 april som Keith Richards ådrog sig en hjärnblödning när han föll ur en palm på semester i Fiji. Sedan dess har han hållits under observation på ett sjukhus i Auckland, Nya Zeeland.

Klagade på huvudvärk

Gitarristen började klaga på huvudvärk under söndagen. Hans läkare beslutade då att hjärnan måste opereras för att lätta på trycket. Enligt The Sun borrades ett hål i skallen så att överflödigt blod kunde tömmas ut ur hjärnan.

Ullevispelningen hotas inte

Rolling Stones tvingas nu att skjuta upp starten på jätteturnén ”A Bigger Bang” som skulle ha gått av stapeln i Barcelona den 27 maj.

Premiären blir istället någon gång i juni månad. Enligt NME kommer de nya datumen snart att publiceras. Om Ullevispelningen den 10 juni är hotad är ännu oklart.

- Enligt vad vi har fått veta så är det bara de två första spelningarna i Barcelona och Madrid som påverkas. Resten av turnén ska genomföras som planerat, sa Catarina Oscarsson hos svenska konsertarrangören EMA-Telstar till Göteborgs-Posten i går.

Keiths tidigare olyckor:

Mer Keith:

Sandra Wejbro, Katarina Lundberg