Axl Rose ersätter AC/DC-sångare

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

Ska turnera med bandet

1 av 8

Axl Rose till AC/DC.

Det är sant. Och bekräftat.

Han ersätter Brian Johnson som fått turnéförbud av läkare.

Precis innan Guns N' Roses skulle gå på scenen på Coachella-festivalen i Kalifornien på lördagen bekräftade AC/DC ryktena: Frontmannen Axl Rose går in som sångare under resten av bandets pågående turné. Han tar plats i stället för deras ordinarie sångare Brian Johnson som blivit tvingad att sluta turnera genast då han riskerar att bli helt döv om han fortsätter, skriver Rolling Stone.

Är tacksamma över Rose

I ett uttalande skriver AC/DC att bandets övriga medlemmar vill tacka Brian Johnson för hans bidrag och engagemang: ”Lika mycket som vi vill att den här turnén ska avslutas som den började, lika mycket förstår, respekterar och stödjer vi hans beslut att sluta turnéra. Vi är fast beslutna att fullfölja detta för alla som har stöttat oss, och är glada att Axl Rose har erbjudit sin hjälp för att vi ska kunna fullfölja detta.”

Spekulationerna tog fart

Redan när läkare i mars avrådde Johnson från att fortsätta turnén sa bandet att man skulle ge de återstående konserterna men troligtvis med en annan sångare. Då satte spekulationerna igång. Många tippade just Axl Rose. Och nu är det alltså bekräftat.

Bandet har ingen konsert inbokad i Sverige.

Publicerad:

LÄS VIDARE