Nu är det upp till bevis, Madonna

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

Nöjesbladet på plats för turnépremiären i Kanada

1 av 12 | Foto: AP
Madonna uppträder på Grammy Awards i Los Angeles 2015.

MONTREAL. I natt inleder Madonna sin två veckor försenade ”Rebel Heart Tour” med en spelning i Montreal i Kanada.

Nöjesbladet är på plats och rapporterar från konserten som kan vara den viktigaste i den 57-åriga superstjärnans karriär.

Musikbranschens mäktigaste popdrottning måste visa att tronen fortfarande är hennes.

Musikbranschens mäktigaste popdrottning måste visa att tronen fortfarande är hennes.

Hon började året med att ramla av scen. Något som sedan var och varenda musiker verkade göra under sommaren 2015. När det gäller att sätta trender – också ofrivilliga sådana - vet Madonna fortfarande hur en slipsten ska dras.

Det var under sitt uppträdande på Brit Awards i februari som den 57-åriga popikonen gjorde sitt plötsliga störtdyk från scen. Man måste nog förvisso vara en vässad olyckskorp för att i det olyckliga fallet läsa in en förvarning om att Her Madgesty är på väg att ramla av sin tron.

Första missen sedan 1998

Men 2015 har inte varit Madonnas bästa år.

Trettiotvå år efter släppet av debutskivan ”Madonna” kämpar hon hårt för att hålla sig med i spelet. Fru Ciccone omger sig med de senaste producenterna – på nya skivan samlade hon ihop en hel stab med svenska låtskrivare, däribland Avicii - och är noga med att alltid lyssna åt vilket håll som vinden blåser.

Men är Madonna fortfarande vad publiken vill ha? Kan hon med sin övermänskliga superstjärneimage slå popmusikens senaste megaälskling Taylor Swift? Hon som byggt sin succé på att vara motsatsen till Madonna: En sympatisk och helylle grannflicka.

När Madonnas trettonde studioalbum ”Rebel Heart” släpptes den 6 mars hade ett flertal låtar redan läckt till omvärlden genom en hackad dator.

Skivan missade dessutom förstaplatsen på Billboardlistan och blev därmed Madonnas första album sedan ”Ray of light”, som släpptes 1998, att inte promenera rätt in på guldplats.

Inte heller i England lyckades ”Rebel heart” nå förstaplats utan fick istället snällt ställa sig bakom Sam Smiths ”In the lonely hour”. Det var dock en jämn kamp där Madonna fick se sig slagen av ynka 12000 sålda skivor.

Blev inte klar i tid

När Madonna onsdag kväll ställer sig på scen i Montreal är det med en två veckor försenad turnépremiär. Från början skulle ”Rebel Heart Tour” ha kastat loss med två konserter i Miami den 29 och 30 augusti. De ställdes dock in tillsammans med en konsert i Atlanta och två spelningar i Puerto Rico. Den officiella anledningen var att förberedelserna för turnén tagit längre tid än man beräknat.

”Som mina fans redan vet så måste showen vara perfekt. För att samla ihop alla element behöver vi mer tid än vi trott” hälsade Madonna i ett officiellt uttalande innan hon avslutade med att lova sina fans att det skulle vara värt väntan.

Spelningen i Bell Centre i Montreal är antagligen hennes viktigaste på hela 2015. Det är inte bara öppningen av hennes världsturné utan också kvällen då hon ännu en gång måste visa att hon är världens största popartist.

Det blåser hårt på toppen. Och det finns bara plats för en drottning högst upp.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN