Håkan Hellström

Planerar för att flytta Håkan Hellströms Ullevi-spelningar

Arrangören: ”Blir mindre troligt för var dag som går”

Av: 

Torbjörn Ek

Pär Karlsson

MUSIK

Håkan Hellström har hoppats på att kunna genomföra sina fyra Ullevi-spelningar i sommar.

Men nu skriver arrangören att det ”blir mindre troligt för var dag som går”.

”Mycket pekar på att vi inte kommer kunna samlas på Ullevi redan i juni och i så fall behöver vi flytta på konserterna till senare datum”, skriver FKP Scorpio på Facebook.

Med fyra utsålda spelningar på Ullevi skulle Håkan Hellström samla sammanlagt över 240 000 fans i juni och augusti. Han blev historisk när samtliga fyra spelningar sålde slut på rekordtid.

Men nu varnar arrangören för att publiken kan få räkna med att konserterna flyttas, åtminstone de två spelningar som är planerade till 12:e och 13:e juni.

”Mycket pekar på att vi inte kommer kunna samlas på Ullevi redan i juni och i så fall behöver vi flytta på konserterna till senare datum. Behöver vi göra det kommer köpta biljetter att gälla för de nya datumen. Vi kommer inte ställa in konserterna. Alla som har köpt en biljett till Håkan kommer att få se Håkan”, skriver FKP Scorpio i spelningarnas event på Facebook och samma besked står att läsa på FKP Scorpios sajt.

Håkan Hellström.

Definitiva besked inom två veckor

Arrangören skriver också att man har hoppats på att kunna genomföra spelningarna och att det fortfarande är målsättningen:

”Även om det blir mindre troligt för var dag som går. Vi tänker alltid främst på besökarnas hälsa och säkerhet”, skriver FKP Scorpio och utlovar definitivt besked inom de närmaste fjorton dagarna:

”Vi ber om ert tålamod ett litet tag till. Vi lovar att ge er mer information så snart vi kan, och senast inom två veckor.”

FHM: Inga säkra prognoser

Aftonbladet har fått mängder med frågor från oroliga fans, som undrat om konserterna med Håkan Hellström och andra artister kan bli av i sommar. Vi bad Anders Wallensten, biträdande statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten, om svar:

Kommer de här tillställningarna att kunna bli av? Många av våra läsare som köpt biljetter undrar.

– Det är oerhört svårt att veta. Hade allt varit över och läget var frid och fröjd så hade det kunnat genomföras. Men jag antar att de också behöver veta det här ganska lång tid innan. Jag är rädd att de bara får följa läget som alla vi andra, vi har inga säkra prognoser.

Men just början av juni, är det rimligt att tro att den här typen av evenemang kan ske då, tror du?

– Jag låter arrangörerna ta ställning till det. Men vi är i april nu och läget är som det är, säger Anders Wallensten.

PODD Kriskommunikation i coronatider

I det här avsnittet av Aftonbladet Daily tänkte vi skärskåda regeringens och myndigheternas kriskommunikation - varför ser kommunikationen ut som den gör, och hur skiljer vi oss från andra länder? Gäst i podden är Orla Vigsø, programledare är Marcus Ulvsand.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Musik

/

Håkan Hellström

LÄS VIDARE

Hårdrockarens guide till festival- och konsertsommaren 2022

ÄMNEN I ARTIKELN

Håkan Hellström

Ullevi

FKP Scorpio

Anders Wallensten