Ingrosso är glimrande och ojämn

På andra delen av albumet ”En gång i tiden” drömmer Benjamin Ingrosso om ett 70-tal som han själv aldrig fick uppleva.
På andra delen av albumet ”En gång i tiden” drömmer Benjamin Ingrosso om ett 70-tal som han själv aldrig fick uppleva.

ALBUM På ”En gång i tiden (del 2)” studerar Benjamin Ingrosso ett klassiskt svenskt pophantverk som är mycket äldre än han själv.

Bitvis tar han examen med höga betyg.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
Benjamin Ingrosso
En gång i tiden (del 2)
Ten


POP Benjamin Ingrosso fortsätter att drömma om ett 70-tal som han inte själv har upplevt. På andra delen av ”En gång i tiden” ger han inledningsvis Darin en match om vem som bäst förvaltar arvet efter Ted Gärdestad.

Det vilar en varm och vemodig sensommarkänsla över musiken. Låtarna verkar vara inspelade med årstiden där färgerna börjar djupna mot höst. ”Allt det vackra” och ”Det stora röda huset” är dessutom bland det bästa som Ingrosso hittills har gjort.

I ”I min lägenhet”, som innehåller en av skivans mest lyckade hitrefränger, parar han ihop sin mjuka soulpop med svenska texter som placerar honom mitt mellan Veronica Maggio och Mauro Scocco.

Allt glimrar inte lika mycket. Versionen av ”Judy, min vän”, med ett orkesterarrangemang som säkert är inspirerat av Håkan Hellströms serenader, är fin. Men det är lite oklart vad ”Så mycket bättre”-numret fyller för funktion här. Han hade kunnat tolka otaliga andra låtar från ungefär samma era.

”Stockholm” ligger i sin tur inte i täten av alla låtar om huvudstaden som redan har skrivits. I den genren krävs det mer för att sticka ut bland alla evergreens.

Med ”En gång i tiden” har Benjamin Ingrosso visat hur ledigt och lätt han kan växla från engelska till att sjunga på svenska. Mycket på skivorna känns som att han studerar ett klassiskt svenskt pophantverk och tar examen med höga betyg.

Bit för bit lägger Ingrosso grunden för en bred och varierad karriär som kan räcka längre än, exempelvis, ett matprogram på tv.

BÄSTA SPÅR: ”Allt det vackra”.


LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!


LÄS ÄLDRE SKIVRECENSIONER HÄR!


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik

Publisert:

LÄS VIDARE