Inte rätt plats för Wilmer X

MUSIK

MALMÖ

Knappast optimala omständigheter.

Men Wilmer X är Wilmer X och det räcker numera rätt långt.

Foto: räddad av rutinen Kvart över sex på en stor utomhusscen är inte rätt ställe för Nisse Hellberg och hans band. Men deras rutin räddar dem.

Wilmer X är "vuxenakten" på Grøn konsert, det från Danmark importerade paketturnékonceptet med ölfabrikant som sponsor och syftet att dra in pengar till neurologiskt handikappade genom att bjuda på musik och fest för hela familjen.

Dansk varmkorv

Förutom Wilmer är det Markoolio för de yngsta barnen och Lambretta och Infinite Mass för deras äldre syskon. Samt rullstolsracing, dansk varmkorv och ekivoka historier signerade konferencieren Fredrik Lindström.

Showtime kvart över sex på stor utomhusscen är långt ifrån ideala förhållanden för Wilmer. Men med ett set betonat på hits som "Vem får nu se alla tårar" och "För dum för pop" och sin tämligen unika rutin får de ändå rätt bra fart på publiken. Trots att det ibland märks att de inte turnerat på två år.

Bäst blir det dock när Malmös finest går lite utanför ramarna, när de slänger in en stänkare som "Slaget om en flickas hjärta" (med skönt gnissligt Pelle Ossler-solo), "Sovande skönhet" (från fjolårets box) eller oväntade men lyckade Pugh Rogefeldt-covern "Finns det lite stolthet kvar, finns det också hopp om bättring".

Roar familjerna

Wilmer X ska förmodligen spela sent, inomhus och framför en publik av hängivna fans för att verkligen tända på alla cylindrar.

Fast de gör ett gediget jobb som familjeunderhållare också.

Fotnot: Övriga artister på Grøn konsert har Aftonbladet recenserat tidigare i sommar. Markoolio fick tre plus av Per Bjurman, Infinite Mass tre plus av Markus Larsson och Lambretta två plus av Håkan Steen.

Wilmer X

Håkan Steen

ARTIKELN HANDLAR OM