Benny gör låt till bröllopet

Av: Zandra Lundberg

Publicerad:
Uppdaterad:

En specialskriven komposition ska spelas kvällen innan Victoria & Daniel gifter sig

förtegen Benny Andersson ska specialskriva en sång till kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bröllop, säger en källa med insyn i bröllopsplanerna till Nöjesbladet. Men Benny är förtegen om sången.
Foto: Foto: BJÖRN LINDAHL
förtegen Benny Andersson ska specialskriva en sång till kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bröllop, säger en källa med insyn i bröllopsplanerna till Nöjesbladet. Men Benny är förtegen om sången.

Det är topphemligt.

Inte ens Victoria och Daniel borde få nys om saken.

Men Nöjesbladet kan nu avslöja att Benny Andersson har fått den stora äran att specialskriva en sång till bröllopet.

Den 19 juni gifter sig Daniel Westling och kronprinsessan Victoria. Nu avslöjar Nöjesbladet att Benny Andersson ska specialskriva en sång till bröllopet.

Dagen innan bröllopet präglas av en gala med riksdagen och regeringen som värdar. Datumet är den 19 juni och än så länge har det varit ovisst vad det är för underhållning de blivande äkta makarna Victoria och Daniel Westling ska bjudas på.

Har önskat Roxette

Enligt uppgifter ska flera svenska artister uppträda och Victoria ska ha önskat sig låten ”The look” med Roxette.

Men hon ska inte bara lyssna på gammal svensk pop. En ny sång har nämligen specialskrivits till brudparet för den här dagen, erfar Nöjesbladet.

Benny är förtegen

När alla gäster är samlade i Konserthuset är det dags för en av höjdpunkterna.

Benny Andersson skriver en specialskriven sång till Victoria och Daniel. Den kommer att framföras på konserten kvällen innan bröllopet, säger en källa med insyn i bröllopsplaneringen.

Kompositörerna Benny Andersson och Björn Ulvaeus befinner sig just nu i London för Englandspremiären av musikalen ”Kristina”. Benny är mycket förtegen om sången till det kungliga bröllopet.

– Jag håller inte på att skriva någonting nu, säger han kort.

”En överraskning”

Vad Nöjesbladet erfar är orsaken till att han inte vill säga någonting att hovet vill försöka hålla hans verk hemligt för konsertens gäster.

– Det är tänkt som en överraskning, säger en källa.

Vilken artist det blir som framför Benny Anderssons musikstycke är ännu oklart. Men enligt spekulationer kan Peter Jöback eller Helen Sjöholm bli aktuella.

En tonsättare som också fått i uppdrag att skriva musik till vigseln är Karin Rehnqvist. Det här avslöjades av tidningen ”Mitt i musiken”. Bland hennes senaste kompositioner finns barnoperan ”Sötskolan” och ”Ljus av ljus” som hon tillägnade Anna Lindhs minne.

Sarah Dawn Finer klar

Enligt vad tidningen ”S” erfar är redan sångerskan Sarah Dawn Finer klar för bröllopet den 19 juni.

Men var hon kommer att uppträda är ännu ovisst. Det kan röra sig om Storkyrkan eller en hyllning under middagen, skriver tidningen.

Publicerad: