In Flames tappar trummisen

avDante Thomsen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: ANNA TÄRNHUVUD
In Flames.

Daniel Svensson gör som kungen och vänder blad.

Efter 17 år slutar trummisen i In Flames.

– Det är svårt att lämna min andra familj, säger han.

Daniel Svensson gick med i In Flames 1998 och har medverkat både på klassiska skivor som ”Colony” och ”Claymen” samt på bandets nyare plattor. Nu hoppar han av det framgångsrika metalbandet från Göteborg.

– Det är dags att vända blad. Jag har beslutat att lämna In Flames efter den nuvarande turnén. Det har varit en fantastisk resa och jag vill tacka Anders, Björn, Peter, Jesper och Niclas från djupet av mitt hjärta för alla fantastiska minnen och upplevelser som vi har delat under de senaste 17 åren, säger han i ett uttalande.

Ska fokusera på familjen

Daniel Svensson ska nu ägna tiden åt att umgås med familjen – och att brygga öl.

– Det är svårt att lämna det som har blivit min andra familj men nu är det dags för mig att tillbringa mer tid med de viktigaste personerna i mitt liv, min fru och mina tre döttrar.

– Kanske några av er kommer återse mig då jag planerar att starta ett eget bryggeri inom en snar framtid. Det är något jag är lika passionerad över som In Flames.

Daniel Svensson tackar också de som arbetat med bandet och dess fans.

– Jag vill säga tack för det massiva stöd som ni visat under mina år i bandet, skriver han.

För drygt fem år sedan valde även grundaren Jesper Strömblad att lämna In Flames. Någon ersättare till Daniel Svensson har inte presenterats.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

In Flames

Hårdrock