Nu satsar de på ny superturné

MUSIK

Uggla och Philipsson åker ut med påkostad show i sommar

Foto: HEMLIGT PROJEKT Planeringen inför turnén sker i största hemlighet och det är ännu oklart vad artisterna ska göra ihop på scen.

Magnus Uggla och Lena Ph bryter sig ur "Tältprojektet".

Aftonbladet kan i dag avslöja att duon i stället planerar en gemensam superturné i sommar.

- Det kommer att bli väldigt påkostat, säger en initierad källa.

Förra sommaren var Uggla och Philipsson två av huvudakterna i "Tältprojektet", där även komikern Johan Rheborg och skådespelerskan Cecilia Frode medverkade.

Det är i dagsläget ännu osäkert om det blir en fortsättning den här sommaren.

Men klart är däremot att de välkända artisterna Lena Philipsson och Magnus Uggla i största hemlighet planerar en gemensam turné i sommar. Projektet uppges vara rejält påkostat och prislappen för arrangörerna kommer därför att bli därefter.

"Kostar en miljon"

- Det kommer att kosta mellan 750000 och 800000 kronor för arrangörerna per spelning. Med alla övriga kostnader lär prislappen i slutändan hamna runt miljonen, säger en initierad branschkälla till Aftonbladet.

För Lena Ph väntar närmast en Sverigeturné, med start i Uddevalla den 6 februari. Magnus Uggla har förlängt sin föreställning "Best in show" på Hamburger Börs till den 28 maj. Enligt uppgift till Aftonbladet kommer den gemensamma turnén att äga rum under de festivaltäta sommarmånaderna juli och augusti.

- Anledningen till att de turnerar tillsammans är att de annars skulle riskera att konkurrera ut varandra. De drar ungefär samma typ av publik och båda är stora familjeartister, säger en källa.

Få klarar projektet

Med tanke på paketets höga pris kan det i slutändan bli Ema Telstar självt som arrangerar turnén. Det är få svenska arrangörer som klarar att genomdriva ett turnéprojekt av den här storleken. Ema Telstar varken bekräftar eller dementerar turnéplanerna.

- Det här är inte något jag fått någon information om, säger Catarina Oscarsson, pressansvarig på bolaget.

Björn Solfors