Dave Gahan får specialistvård

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-14

Depeche ställer in fler gig

Dave Gahan har flugits till New York för att få specialistvård. Depeche Mode har tvingats ställa in ytterligare konserter på sin världsturné till följd av sångarens insjuknande.

Akut maginfluensa stoppade spelningen i Aten.

Nu ställer Depeche Mode in ytterligare konserter.

Dave Gahan har förts till New York för att få specialistvård.

Depeche Modes nyligen inledda ”Tour of the universe” har skakats av ett rejält bakslag. Bara minuter innan konserten i Aten i tisdags kväll drabbades frontmannen Dave Gahan av ”plötsligt illamående” och magsmärtor. Sångaren var i så dåligt skick att han fick föras med ambulans till sjukhus och hölls kvar över natten.

Enligt BBC, som pratat med tjänstgörande läkare i Aten, uppges Dave Gahan lida av mag- och tarminflammation.

Enligt bandets officiella hemsida har gruppen nu tvingats ställa in ytterligare spelningar till följd av sångarens hälsotillstånd, som från officiellt håll beskrivs som det lindrigare "akut maginfluensa".
Andra konserten i Aten har ställts in, liksom konserten i Istanbul. Enligt turkiska Anatolia News kan även spelningarna i Bukarest och Sofia till helgen vara i fara.

Tidningen skriver att Gahan har förts till sin hemstad New York för att uppsöka en specialistläkare

– I nuläget är Daves främsta fokus att bli fullt frisk och återuppta turnén så fort som möjligt, skriver Depeche Modes management i ett pressmeddelande som citeras av AP.

ANNONS