Joey Jordison lämnar Slipknot

MUSIK

”Personliga skäl” bakom avhoppet

1 av 3 | Foto: Slipknots trummis Joey Jordison har hoppat av.

I nästan 20 år var han fundamentet i Slipknots rytmsektion.

Nu väljer Joey Jordison, 38, att lämna succébandet.

– Det är med stor sorg men tyst respekt som vi väljer att gå skilda vägar, skriver bandet på sin hemsida.

Redan 1995 grundades The Pale Ones av Shawn Crahan och Paul Gray. Kort därefter anslöt sig trummisen Joey Jordison, på uppmaning av numera framlidne Paul Gray.

The Pale Ones blev sedermera Slipknot, och bandet slog igenom med buller och bång med sitt självbetitlade album 1999.

Sålt över 20 miljoner skivor

Nu, drygt 18 år efter starten, väljer Jordison att hoppa av det kontroversiella och hyllade metalbandet, som har sålt över 20 miljoner album världen över.

I ett uttalande på bandets hemsida uppges ”personliga skäl” ligga bakom avhoppet. Bandet lovar fansen att de ska få veta mer om Jordisons beslut att lämna Slipknot ”inom en snar framtid”.

Planerar nytt släpp

– Det är med stor sorg men tyst respekt som Joey Jordison och Slipknot av personliga skäl väljer att gå skilda vägar. Vi önskar Joey allt gott i framtiden. Vi förstår att många av er vill veta mer om varför det har blivit så här, och vi ska göra vårt bästa för att svara på dessa frågor inom en snar framtid, lyder meddelandet.

Slipknot antydde nyligen att de planerar släppa nytt material. Bandets senaste album ”All hope is gone” kom 2008, före basisten Paul Grays död, och de har aldrig bekräftat att de ska spela in en ny skiva.

I uttalandet på hemsidan skriver de dock att det nya materialet ska släppas under 2014.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hårdrock