Zedd: ’Jag är ett stort fan av Avicii’

Superproducenten Zedd hyllar svenska stjärnorna

Zedd är superproducenten som jobbat med Justin Bieber och Lady Gaga.

Vem som är hans idol?

- Avicii, säger han till Nöjesbladet.

I kväll tar han över scenen på MTV Movie Awards med svenska Miriam Bryant, 23.

Tillsammans med henne ska producentstjärnan Anton ”Zedd” Zaslavski, 24, framföra sin låt ”Find You”.

Förutom att han har skrivit Justin Bieber-singeln ”Beauty and a beat” med Max Martin, sajnade Zedd också just Miriam Bryant till skivbolaget Interscope.

- Det var en lyckträff. Jag hörde henne på tysk radio. Jag älskade hennes röst. Först trodde jag att det var Adele, säger han.

På kvällen slog han på tv:n.

Då spelades samma låt igen.

- Wow. Jag googlade henne. Hon hade knappt några Facebook-fans. Men hon hade en galen röst. Jag ringde skivbolaget direkt. Jag har hittat någon vi måste sajna. Så blev det. Nu hjälper vi varandra med ­musiken, säger han.

”Så bra det kan bli”

Och samarbetet bar frukt. Under årets Super Bowl spelades deras singel i en Budweiser-reklam inför miljoner tittare.

- Det finns inte många större saker. Det här året har varit så bra som det bara kan bli. Det började med att jag vann en Grammy. Och några dagar senare var vi på Jimmy Kimmel med ”Find you”. Det blir inte bättre, säger han.

Producentstjärnan passar också på att hylla ytterligare en svensk. Avicii.

”Ett viktigt steg”

- Jag är ett stort fan. Hans nya album har flyttat fram gränserna för vad elektronisk musik kan vara. Han fick en del kritik för det. Men folk hatar alltid förändring. Det betyder inte att förändringen är dålig. Och se hur mycket han ­säljer. Det var ett viktigt steg för den elektroniska musiken, säger han.

Avicii och Zedd har setts några gånger.

- Alla känner ju varandra på den här musikscenen. Jag har inte haft så jättemånga chanser att prata med honom. Men vi har ju samma hobby: musik. Det finns alltid något att prata om, säger han.

Publisert: