Natasha Azarmi

The XX är din bästa vän i musiken

Nöjesbladets Natasha Azarmi listar årets 10 bästa album

Brittiska trion The XX är bättre än någonsin på sitt tredje album ”I see you”.
Brittiska trion The XX är bättre än någonsin på sitt tredje album ”I see you”.

The XX har alltid varit omfamnande men aldrig lika nära som här.

1. I SEE YOU (THE XX)
Letar du en vän i musiken? Då finns inget bättre val än The XX. Romy Madley Croft och Oliver Sim sjunger till varandra om sina känslor och hjälper varandra ur svåra relationer och missbruk. De har alltid varit hudlöst omfamnande men aldrig låtit lika nära som här. Bakom dem står Jamie xx, den musikaliska stöttepelaren som ser till att trion håller ihop och aldrig tappar riktningen. För tredje gången tonsätter de olycklig kärlek, bottenlös desperation och blåögda förhoppningar som inga andra.

2. THAT’S YOUR LOT (BLAENAVON)
Trion från brittiska Hampshire får en gitarr att kännas som tio och en effektpedal som dörren till ett annat universum. Här finns kvicka treminutare och åtta minuter långa spår där varje sekund har slipats till perfektion. Troligtvis årets mest underskattade debutalbum.


3. DÄGGDJUR (SÄKERT!)
Annika Norlin och hennes vänner sjunger om väntan på livet, längtan till döden och allra viktigast; om att ligga kvar i sängen lite för länge tillsammans med den man är kär i. Det här är ett av årets starkaste exempel på när livet verkligen blir till musik.


4. SLEEP WELL BEAST (THE NATIONAL)
5. PROCESS (SAMPHA)
6. VISIONS OF A LIFE (WOLF ALICE)
7. MELODRAMA (LORDE)
8. THE OOZ (KING KRULE)
9. A DEEPER UNDERSTANDING (THE WAR ON DRUGS)
10. MASSEDUCATION (ST VINCENT)

Publisert: