Musik

I natt släpps Jacksons sista låt

Av: 

Catherina Barnard

MUSIK

Världspremiär för ”This is it”

Han dog den 25 juni i år.

Men Michael Jacksons röst lever vidare.

I natt lanseras legendens sista låt världen över.

This is it.

Klockan 24.00 amerikansk tid släpps Michael Jacksons sista låt ”This is it”.

Samtidigt klockan 6.00 på måndagsmorgonen är det premiär i svensk radio.

– Den här låten definierar, ännu en gång, vad världen redan vet – att Michael är en av Guds största gåvor, säger John McClain, medproducent till filmen ”This is it”, till Rolling Stone Magazine.

Hemlighetsmakeriet kring den döda legendens nya låtsläpp är enormt.

– Jag har inte fått höra låten ännu och är själv skitspänd på hur den kommer att låta, säger Joakim Johansson, artistansvarig på Sony Music.

Och frågetecknen är många. Inte ens popikonens svenska skivbolag vet vem, förutom Jackson själv, det är som har producerat ”This is it”.

Det har spekulerats i om den svenske musikproducenten RedOne, mannen bakom flera av Lady GaGas hits, ligger bakom. Han jobbade med Jackson i flera år.

– Det vet jag inte säkert, men jag tror inte det, säger Joakim Johansson.

Planer på musikvideo

Låten kommer inte att släppas som singel utan ska ingå i soundtracket till en ny dokumentärfilm om stjärnan. Dokumentären med samma namn handlar om arbetet inför comebacken i London som legenden skulle ha haft. Filmen har världspremiär den 28 oktober.

– Den här låten är en del av en hel upplevelse. På soundtracket kommer låtarna att ligga i samma ordning som Jackson skulle ha framfört dem i London, säger Joakim Johansson.

Det finns planer på en musikvideo, som sannolikt kommer att bestå av klipp från Michael Jacksons sista repetitioner, men inget är klart än.

– Det är för att allt har gått så snabbt som vi vet så lite om låtsläppet, säger Joakim Johansson.

Framöver kommer ”This is it” endast att snurra i radio och på tv. Fans får ge sig till tåls till den 28 oktober – först då går det att köpa soundtracket.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert: