Ingen sommar utan Markoolio

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

Aftonbladet.ses läsare röstade fram "Ingen sommar utan reggae" som årets sommarlåt

1 av 2

Markoolio gick på knock i kampen om årets sommarlåt. Med över 28 procent av rösterna sopade "Ingen sommar utan reggae" banan med konkurrenterna.

– Det känns jättekul och jag har märkt när jag lirat att folk verkligen kan låten, säger Markoolio.

Aftonbladet.ses läsare har sagt sitt och som överlägsen vinnare i kampen om sommarens låt står Marko "Markoolio" Lehtosalo. Hans "Ingen sommar utan reggae" fick över 28 procent av rösterna och det i konkurrens mot 24 andra låtar.

"Dunka mig gul och blå" med Frida som i början av sommaren spåddes att bli sommarplågan nummer ett, fick bara 3 procent av rösterna.

Fler än 25.000 personer har gått in och röstat på aftonbladet.se.

Grattis Markoolio hur känns det här?

– Det känns fantastiskt roligt, jättekul och jag är så klart jättesmickrad att aftonbladet.ses läsarna har valt just min låt.

Hur har det märkt att låten är så stor?

– När vi lirat den ute i landet så märker man ju att folk kan låten. Det har blivit ett jävla tryck när vi kört den. Jag skulle tro att den är bland de största hits jag haft överhuvudtaget.

Det har varit lite tyst om dig. Är du tillbaka på riktigt nu med musiken?

– Ja finnen är tillbaka. Jag var ju lite osäker i början om folk skulle tycka att det var roligt fortfarande, men jag tror det behövs en Markoolio i Sverige. Någon som lättar upp lite.

Vilket är ditt bästa minne med låten från sommaren?

– Jag har två. Dels när jag spelade för en publik på 18.000 i Halmstad och det blev en öronbedövande allsång. Den riktiga allsången på skansen var också väldigt kul.

Vad tycker riktiga reggae-artister om låten?

– ja det har ju blivit både ris och ros. En del tycker att det är en skön låt, medan andra kommit fram och sagt att låten inte har något med reggae att göra. Men det mesta har ändå varit positivt.

Vad händer i höst då?

– Jag kommer att köra några gig, men det blir rätt lugnt. Jag har lite planer att skriva manus till en långfilm tillsammans med Peter Magnusson från Hey Baberiba-gänget. Tanken är att det ska var en film i stil med "Den där Mary". Avancerad buskishumor alltså.

Publicerad: