Supersuccé för nya Hårdrock!

Av: Christoffer Röstlund Jonsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sweden Rock-besökarna hyllar Aftonbladets magasin

1 av 3 | Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
Friday Liw, 23, Kalmar: ”Zombie söker svensk kärlek”? Oooh... Skön tidning. Krister Danielsson, odödlig, Helvetet: Det är som er söndagsbilaga fast med bara metal i stället. Det är konsekvent och det gillar jag. Vi hårdrockare är konservativa. Och titta vilken frän gammal bild på Black Sabbath! Det ska vara gamla coola band, ingen ny skit. Men hallå, bara tre plus till ”Ozzmosis”?! Vad är det för korthårig jävel som satt det betyget? Linette Israelsson, 26, Sundsvall: Down? Tummen upp på det! Och schyst layout. Annica Arvidsson, 30, Öland: Fast ni skulle ha haft med en fet poster på Ozzy också.

NORJE. I går hade Aftonbladets nya magasin Hårdrock! premiär.

Det hyllas redan av läsarna.

– Verkligen sketbra, utbrister Andreas Brillman, 25, på Sweden Rock Festival i Norje.

Som ett led i Aftonbladets pågående storsatsning på hårdrock, med bland annat en rocksajt och webb-tv, lanserades i går magasinet Hårdrock! Och läsarna på Sweden Rock är nöjda. Minst sagt.

– Bra att ni gör en riktig tidning om hårdrock och inte bara på nätet, säger Lia Westerberg, 21, från Stockholm.

Finns behov

– Det är tydligt att det fanns ett uppdämt behov hos läsarna efter en sådan här tidning, säger Klas Lindberg, nöjeschef på Aftonbladet.

Första numret innehåller bland annat en exklusiv intervju med Ozzy Osbourne gjord i hans hem utanför London. Dessutom bjuds det på viktiga listor, krönikor, nostalgibilder och intervjuer med In Flames, Judas Priest, Phil Anselmo, Rob Zombie och Joan Jett med flera. Vi har även kollat läget med Ozzys nye gitarrist, som bott i Sverige i flera år.

”Extremt bra”

– Det är helt enkelt en hyllning till hårdrocken och allt som händer kring genren i sommar, säger Joacim Persson, redaktör för Hårdrock! som är överväldigad över magasinets mottagande:

– Självklart hade jag hoppats på att läsarna skulle gilla tidningen men de här reaktionerna känns verkligen extremt bra. Fantastiskt!

Lagom till storhelgen på Ullevi den 13 juli, när Iron Maiden och The Big Four spelar, kommer nummer två av Hårdrock! ut.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN