Snyggt men förutsägbart med Veronica Maggio

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

WAY OUT WEST Det är de gamla hitsen som imponerar.

Veronica Maggios nya låtar saknar ofta samma starka spänning.


Veronica Maggio
Scen: Flamingo, Way Out West. Publik: Glest till en början, fyllt till bredden efter tre låtar. Längd: 70 minuter. Bäst: ”Jag kommer”. Sämst: Bristen på något nytt.


GÖTEBORG. I natt släppte Veronica Maggio singeln ”5 minuter”. Den handlar om svartsjuka: ”Ingen annan ska få ha dig, snälla ge mig fem minuter”, sjunger hon.

Precis som allt annat hon gjort i år präglas låten av en onekligen snygg syntdriven produktion.

Men längtan efter att Maggio ska lämna den där förbannade krogkön finns kvar. Och kanske sjunga om livet i dag – även om det innebär bajsblöjor och familjekvällar framför tv:n.

Kanske inte exakt så, men ni förstår poängen.

1 av 2 | Foto: Anders Deros
Veronica Maggio är taggad till tänderna.

I kväll är det dock svårt att förneka 38-åringens genomslagskraft. Veronica Maggio är peppad och säger att hon längtat till spelningen som andra längtar till sitt bröllop.

Hon hoppar i extas och ber publiken sjunga med. De stora allsången i ”Välkommen in” och ”Mitt hjärta blöder” är oerhört mäktiga.

Under storhiten ”Jag kommer” sprider sig den kollektiva sången ända ner till matstånden. Det känns som att hela Slottsskogen sjunger tillsammans.

Veronica Maggios röst låter lika klar som på skiva. Den är extra skicklig när hon drar ut på tonerna i låtar som ”Hädanefter” och ”Den första är alltid gratis”.

Men det blir ofta tydligt att det nya materialet behöver något annat – något nytt – för att gripa tag. Både ”Jag kastar bort mitt liv” och ”5 minuter” saknar slagkraft, både på scen och hos publiken.

Precis som på minialbumet ”Fiender är tråkigt” berör balladerna mest.

I "Solen har gått ner", en låt om att sitta kvar i baren med ett krossat hjärta, blir sorgen plötsligt övertygande. "Andas, andas, glömmer bort att andas", sjunger hon hudlöst.

Men alltför ofta känns spelningen som Veronica Maggios karriär gör i dag: snygg men förutsägbar. Det är som att stå och vänta på en överraskning som aldrig kommer.


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik

Publicerad:

LÄS VIDARE