George Michael

Beskedet: George Michael dog av naturliga orsaker

Dödsorsaken klar: Därför dog stjärnan

avMathilde Albinsson

1 av 3

George Michael dog av naturliga orsaker.

Hjärtmuskelsjukdom och fettlever ska ha lett till artistens tidiga bortgång, uppger en obducent till BBC.

– Inga vidare undersökningar krävs, säger obducenten Darren Salter.

Den brittiske popsångaren, musikern och musikproducenten George Michael dog i december, 53 år gammal.

Dödsorsaken har hittills varit okänd, men nu bekräftas den av en obducent vid Oxfordshire.

George Michael dog av helt naturliga orsaker: hjärtmuskelsjukdom och fettlever.

Det uppger BBC.

Har spekulerats

Det har tidigare spekulerats i dödsorsakerna. Det har till exempel rapporterats om självmord. I en serie inlägg på Twitter hävdade George Michaels pojkvän, Fadi Fawaz, att stjärnan ville dö.
Han ska också ha försökt ta sitt liv flera gånger, skrev Daily Mail.

Men anledningen visar sig alltså vara helt naturlig; dilaterad kardiomyopati med myokardit och fettlever. Dilaterad kardiomyopati innebär att hjärtats pumpförmåga är försämrad. Det kan leda till att kammare och förmak blir förstorade. Myokardit är hjärtmuskelinflammation. Fettlever innebär att fetter ansamlas i levercellerna, vilket i sin tur leder till att levern blir förstorad. Fettlever kan orsakas av alkohol eller fett eller socker.

– Eftersom det finns bekräftat en naturlig dödsorsak, som dilaterad kardiomyopati med myokardit och fettlever, avvecklas nu utredningen och inga vidare undersökningar krävs, säger obducent Darren Salter till BBC och fortsätter:

– Inga ytterligare uppdateringar kommer att tillhandahållas och familjen begär att media och allmänheten respekterar deras privatliv.

Den välkände brittiske låtskrivaren som under 1980-talet utgjorde popduon Wham tillsammans med Andrew Ridgeley avled stilla i sitt hem i Oxfordshire den 25 december 2016.

ARTIKELN HANDLAR OM