Bengtzing – du är drottningen

MUSIK

”Fy satan vilken ära - det känns lite som en revansch”

Upphostat blod och penicillinkurer må vara dåliga odds.

Men Linda Bengtzing vände motgångarna och koras nu till sommarens turnédrottning.

– Jag brukar alltid rösta på mig själv, men jag har inte hunnit, säger hon.

Foto: kronan på verket Linda Bengtzing har turnerat med Diggiloo i över en månad. Nu får hon belöningen av läsarna på aftonbladet.se som utsett henne till sommarens turnédrottning.

Med en överlägsen majoritet – 17,1 procent av rösterna – har Linda Bengtzing, 33, utsetts till sommarens turnédrottning av aftonbladet.se:s läsare.

– Jag tror inte på det. Fy satan vilken ära! Det känns också lite, ”ha ha”, som en revansch mot alla som någonsin tyckt att någon artist Linda, det kommer du ju inte att bli. Det här ska jag fira med jordgubbar och champagne, säger hon och tillägger:

– Jag som brukar rösta på mig själv i sådana där omröstningar. Om vem som är snyggast till exempel. Men jag har inte ens hunnit med det.

I kväll avslutas årets ”Diggiloo”-turné i Avesta.

Efter gårdagens spelning vid Ulriksdals slott norr om Stockholm ställde Charlotte Perrelli, 34, till med fest för uppåt 50 av sina kollegor.

Sällskapet färdades med båt från spelplatsen till festen i natt.

Saknar sällskap

– Charlotte bjuder på en överraskningsfest. Vi har inte fått reda på någonting. Det är jättespännande, säger Linda Bengtzing.

När turnén sparkade i gång kämpade hon i flera veckor med feber och en seglivad halsinfektion. Nu är hon i högform, och kan se fram emot sin första ledighet på sex år.

– Nu ska jag ha semester i tre veckor. Jag vill åka någonstans, men det är lite tråkigt att åka själv om jag ska vara ärlig, säger Linda.

Maud Cordenius