Nya stjärnskottet satsar på skolan

MUSIK

För Amy Diamond, 12, är musikkarriären inte viktigast

Amy Diamond är bara tolv år.

Ändå ligger hon redan etta på singellistan med "What´s in it for me".

- Men skolan är viktigast, säger hon.

TOPPAR SINGELLISTAN Trots att hon bara är 12 år säljer Amy Diamond mest singlar i Sverige just nu. Men viktigast i hennes liv är ändå skolan.

Amy Diamond har inte fyllt tretton ännu. Ändå har första singeln skjutit rakt upp på singellistans förstaplats. Och nu är det många som drar i den brittisk-svenska tjejen som inte vill avslöja sitt riktiga efternamn.

Föräldrarna hjälper

- Det är bara roligt med uppmärksamhet, men jag gör inte allt. Mamma och pappa hjälper mig att välja för jag vill inte missa skolan, säger hon.

Hon sparkar otåligt med sina rosa gymnastikskor under bordet. Det blir många intervjuer. Men Amy känns medietränad ut i fingerspetsarna, och har haft siktet inställt på stjärnorna ända sedan hon var liten.

Vann talangtävling

Sitt första tv-framträdande gjorde hon i Småstjärnorna åtta år gammal. Då hade hon redan hunnit med flera talangtävlingar.

-Jag var för liten för "Sikta mot stjärnorna" så jag tjatade på mina föräldrar så att de letade på internet efter talangtävlingar. Jag ställde upp i åtta och vann sju av dem.

Genombrottet kom snabbt.

I somras vann hon radiostationen Mix Megapols talangtävling där priset var att spela in en singel. Nu har hon fått skivkontrakt, och det blir en singel till och kanske ett helt album.

- Jag tror att jag vill hålla på med musik när jag blir stor, men jag vet inte säkert. Annars vill jag bli frisör.

"Många skriver"

Och visst har beundrarna redan börjat höra av sig.

- Det är många som skriver och vill bli brevkompis med mig. Men jag hinner inte svara på alla brev, säger hon bekymrat.

Karriären har bara börjat.

Karin Wik